Elever dømt for overfald på sidste skoledag

Dommen sender et vigtigt signal, mener anklager.

Artiklens øverste billede
Forsvarere lagde vægt på, de tiltalte i sag om overfald på Strandskolen i Risskov alle har gode familieforhold og ikke er i en kriminel løbebane. Foto: Jonas Wrede Hansen

Der er faldet dom i en sag om overfald på Strandskolen i Risskov.

Tre drenge, der alle gik i 9. klasse, da overfaldet fandt sted, er blevet kendt skyldige i overfald og dømt efter straffelovens § 244.

De tre drenge var tiltalt for, sammen med flere ukendte medgerningsmænd, at have overfaldet to drenge på 15 år i forbindelse med sidste skoledag den 21. juni 2021.

Tiltalen lød på grov vold, da anklagemyndigheden mente, at begge 15-årige drenge var blevet slået, sparket og trampet på både kroppen og i hovedet.

Retten var dog ikke enig med anklagemyndigheden i, at der var tale om grov vold, men alle tre drenge er blevet kendt skyldige i begge overfald og dømt efter straffelovens § 244.

»Jeg er tilfreds med, at de alle tre er blevet kendt skyldige i at have deltaget i begge overfald. Retten mente så ikke, at overfaldene havde en sådan karakter, at der var tale om en overtrædelse af straffelovens § 245,« siger anklager Ann Charlott Sørensen.

Betinget fængsel

To af drengene er blevet idømt 60 dagens betinget fængsel, mens den sidste er blevet idømt 30 dages betinget fængsel – alle med en prøvetid på et år.

De er alle blevet henvist til også at få deres sag behandlet i Ungdomskriminalitetsnævnet.

»Jeg synes, dommen sender et vigtigt signal om, at man ikke bare kan kategorisere sådanne overfald som drengestreger i skolegården. Der er tale om vold i straffelovens forstand, og det bliver man altså straffet for,« siger anklager Ann Charlott Sørensen.

Læs også

Del artiklen