Politiet kigger mod udlandet i efterforskning af million-rambuktyveri fra aarhusiansk smykkehandler

Østjyllands Politi efterforsker intenst rambuktyveriet mod Knud Pedersen Ure og Smykker, men står ikke overfor et gennembrud, siger vicepolitiinspektør Lennart Glerup.

Artiklens øverste billede
Ved teknikerne kan man se den træ-rambuk, der blev brugt til at smadre sig vej til butikken. Foto: Stine Østergaard

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, find Aarhus på listen, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Det er godt og vel halvanden måned siden, at der blev begået et opsigtsvækkende milliontyveri i hjertet af Aarhus.

I de tidlige morgentimer den 23. november bragede en gerningsmænd i en BMW med en hjemmelavet trærambuk ind i facaden til smykkehandler Knud Pedersen Ure og Smykker på Sankt Clemens Torv, og efter kort tid var de væk igen med et stort udbytte.

Østjyllands Politi vil stadigvæk ikke afsløre det eksakte beløb, der blev stjålet for.

»Men lad os bare kalde det et større millionbeløb,« siger vicepolitiinspektør Lennart Glerup til Lokalavisen Aarhus.

Han og kollegaerne har endnu ikke foretaget nogen anholdelser eller sigtelser i sagen, og ifølge vicepolitiinspektøren er der heller ikke noget, der tyder på, at det er på vej.

»Det er desværre ikke sådan, at vi lige umiddelbart står foran et gennembrud i sagen. Men vi er stadigvæk i fuld gang med efterforskningen og har også flere spor, som, vi håber, kan give noget.«

Grundigt planlagt

Østjyllands Politi har tidligere fortalt, at det var et tyveri af en vis kaliber. Og det er ikke bare, fordi at beløbet, der er stjålet for, er stort, men også fordi, at det blev professionelt udført.

Lennart Glerup vil ikke gå så langt at kalde gerningsmændene for decideret professionelle, men tyveriet var nøje planlagt, slår han fast.

»Der er mange ting i sagen, der peger på, at det har været grundigt planlagt. Det er svært at sige, om det er decideret professionelle, men måden det skete på og hurtigheden, det skete med, afslører, at det bestemt var planlagt. De var hurtigt inde og hurtigt ude. De har vidst, hvad de skulle gå efter, og de gik hurtigt efter det,« forklarer han.

Har I en idé om, hvilken slags gerningsmænd der er tale om?

»Det vil vi ikke lægge os fast på endnu, for vi er slet ikke tæt nok på. Vi kigger i flere retninger. Det kan både være udenlandske eller nationale gerningsmænd.«

Når de er gået så målrettet til værks, som du siger, så har de vel haft en form for opsyn og viden om butikken inden indbruddet?

»Ja, det er selvfølgelig også overvejelser, vi har gjort os. Der har på den ene eller anden måde været kig på butikken inden tyveriet. Det har vi kigget på, og det kigger vi fortsat på.«

Foto: Stine Østergaard

Sparsom hjælp

Politiet har indtil videre offentliggjort en video af bilen, der kører væk fra smykkehandlen, og billeder af de økser og handsker, der blev brugt. Håbet var, at borgerne kunne hjælpe med oplysninger, der bragte sagen tættere på en opklaring, men det har desværre ikke været tilfældet.

»Vi er ikke kommet det nærmere, hvor økserne kan være købt, men det kan også være, at den er købt andre steder end i Danmark, så vi kigger også ud over grænserne,« siger Lennart Glerup, der ikke forventer, at yderligere billede- eller videomateriale vil blive delt med offentligheden.

Politiet holder også skarpt øje med de måder, gerningsmændene kan forventes at ville afsætte tyvekosterne på.

Og Lennart Glerup er trods den halvanden måned lange efterforskning optimistisk.

»Der er stadig spor fra gerningsstedet, som, vi håber, kan give os et hint om, hvilken vej vi skal gå.«

Læs også

Del artiklen