Fire indbrudstyve fanget på én nat: »Det tegner godt for 2022.«

Østjyllands Politi havde travlt i nat med at pågribe mørkklædte og maskerede mænd, som luskede rundt, hvor de ikke skulle.

Artiklens øverste billede
»Tak for godt samarbejde til borgerne på en af årets første dage - det tegner godt for 2022,« lyder den tilfredse udmelding fra Østjyllands Politi over nattens fangst. Arkivfoto.

Med hjælp fra kvikke borgere, årvågne betjente og en god politihundenæse blev fire formodede indbrudstyve anholdt på en af årets første dage. Det oplyser Østjyllands Politi, som på sin facebook-side skriver:

»Tak for godt samarbejde til borgerne på en af årets første dage - det tegner godt for 2022.«

Det hele startede omkring kl. 1.30 i nat, hvor en borger ringede til politiet, da han så tre maskerede mænd i færd med at bryde en dør op til en opgang i Aarhus C. Her var politiet hurtigt på stedet, og den første patrulje standsede en bil, der var ved at køre derfra.

Tak for godt samarbejde til borgerne på en af årets første dage - det tegner godt for 2022.

Østjyllands Politi på Facebook.

Bag rattet sad en 29-årig mand, der blev anholdt på stedet. I bilen, og i en pose tæt på gerningsstedet, lå nogle formodede tyvekoster, som betjentene beslaglagde sammen med en ulovlig peberspray, som manden også blev sigtet for at være i besiddelse af.

I mellemtiden gik en hundepatrulje i sporene efter de to andre mænd, og politihunden fulgte færten af dem over flere gader og ned gennem p-kælderen til Scandinavian Center, inden den standsede ved to mørkklædte mænd, som begge blev anholdt i en gård i Sonnesgade. Her viste den ene af de mørkklædte mænd at være i familie med den 29-årige.

Fanget på kamera

Et par timer senere kl. 3 ringede beboerne i en villa i Viby til politiet. De var blevet vækket af deres alarm, og på overvågningen kunne de se en mørkklædt mand med en rygsæk luske rundt i deres indkørsel.

De ringede 112, og en patrulje blev sendt til stedet, hvor betjentene, efter at have kørt lidt rundt i området, opdagede en mand på Jyllands Allé, der cyklede rundt med en rygsæk på ryggen.

I rygsækken lå blandt andet en vinkelsliber, en bidetang og en lommelygte, og manden blev anholdt og sigtet for forsøg på indbrud.

am

Læs også

Del artiklen