Svindlerbetjent på spil i Aarhus: Ringede til kvinde i 60'erne

Artiklens øverste billede
Genrefoto: Thomas Borberg

En mand, der præsenterede sig som en medarbejder hos Nordsjællands Politi, ringede en 61-årig kvinde fra Trøjborg op mandag aften omkring klokken 20.00.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Manden påstod, at en ukendt person havde optaget et stort lån på mange tusinde kroner i kvindens navn, men dette hoppede kvinden ikke på. Hun fandt opkaldet mistænksomt og konfronterede manden med hendes mistanke om svindel fra hans side.

Vedkommende forsøgte så at stille hende nogle spørgsmål, men trøjborgborgeren nægtede at svare, hvilket resulterede i, at han smed røret på.

Gode råd hvis tvivl opstår

Dette er et forsøg på svindel, som Østjyllands Politi har modtaget anmeldelser om tidligere; borgere bliver ringet op at en person, der oplyser, at vedkommende er fra politiet. Indimellem er det tilmed lykkedes svindlerne at få det til at se ud som om, det er et rigtigt politi-telefonnummer, de ringer fra.

Politiet oplyser, at man aldrig skal give koder, Nemid- eller kreditkortoplysninger over telefonen.

Er man i tvivl om, hvorvidt det faktisk er politiet, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse navn og den afdeling, vedkommende er ansat i. Læg derefter på og ring selv op til politiets hovednummer på telefon 114 og spørg efter personen. Derved kan det afklares, om vedkommende er ansat hos politiet.

Læs også

Del artiklen