Knap 25 års fængsel: Omfattende sag mod narkonetværk førte til syv domme

Fem mænd og to kvinder har hver fået mellem 8 måneder og seks års fængsel for at være del af et narkonetværk, der har handlet hash og kokain i Østjylland.

Artiklens øverste billede
Knap 2,9 g kokain og 22,3 kilo hash er solgt eller har været forsøgt solgt af et østjysk narkonetværk, der med tirsdagens dom samlet har indkasseret knap 25 års fængsel. Arkivfoto: Adobe Stock.

Den syvende og foreløbigt sidste dom i en omfattende narkosag, der strækker sig helt tilbage til januar, faldt tirsdag, da en 18-årig mand blev idømt tre års fængsel for opbevaring og overdragelse af mindst 704 gram kokain.

Dermed sættes der foreløbigt punktum i sagen mod det østjyske narkonetværk, der har solgt kokain og hash i Østjylland.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 18-årige er den syvende dømte i sagen, der i alt omfatter fem mænd og to kvinder - og som sammenlagt har medført fængselsstraffe på 24 år og 11 måneder.

Dom i august blev startskuddet

En 23-årig mand, der har været netværkets hovedbagmand, blev den 18. august idømt seks års fængsel for salg af og forsøg på salg af knap 2,9 kg kokain og salg af 22,3 kg hash. Sagen blev startskuddet til en lang række tilståelsessager mod andre nøglepersoner i netværket.

»Det er ret atypisk, at så stor og omfattende en narkosag er endt med syv tilståelser. Jeg mener, det er et udtryk for rigtig godt politiarbejde, hvor beviserne mod hovedmanden var så massive, at han godt kunne se, hvor det bar hen. Og da først han havde valgt at tilstå, så fulgte størstedelen af de andre med,« siger specialanklager Dorthe Lysgaard i pressemeddelelsen.

Den 18-årige, der tirsdag blev dømt i sagen, er lillebror til den 23-årige hovedbagmand, oplyser politiet.

Alle er dømt for i samarbejde at have opbevaret, forarbejdet, distribueret og solgt store mængder hash og kokain til borgere, primært i Østjylland, der har bestilt narkoen via telefoner og nettet.

»Der er lagt mange timer i efterforskningen af sagen og det er meget tilfredsstillende, at det er lykkedes at sætte et omfattende narkonetværk ud af spil og få personerne bag stillet til regnskab for deres destruktive forretning,« siger politikommissær Lau Birk Kristensen.

Det var på baggrund af at tip, at politiet i januar kom på sporet af netværket. Efter en intens efterforskning blev de første tre personer anholdt den 30. april og yderligere fire den 16. maj. Den 18-årige mand, der tirsdag fik dom, blev anholdt den 14. oktober.

Overblik: Sådan faldt dommene

18. august blev den 23-årige hovedmand idømt seks års fængsel for salg af og forsøg på salg af knap 2,9 kg kokain og salg af 22,3 kg hash.

20. september blev en 24-årig kvinde, der er hovedmandens kæreste, idømt otte måneders fængsel, heraf fire måneder betinget, for at have stillet sin lejlighed og sin bankkonto til rådighed og for at have hjulpet med at tælle, hente, aflevere og videredistribuere penge i forbindelse med handel med narko.

20. september blev en 24-årig mand idømt tre års fængsel for, i sin egenskab af taxachauffør, at have fragtet narkotika for hovedmanden.

28. oktober blev en anden mand på 24 år idømt fire år og seks måneders fængsel for at have haft ansvaret for kontakten til narkobudene og kunderne. Han har passet fem salgstelefoner og har fungeret som en slags central, hvor alle bestillinger og koordinering af levering blev håndteret.

28. oktober blev en 19-årig kvinde idømt fire års fængsel for at have stillet sin lejlighed til rådighed til opbevaring, bearbejdning og pakning af narkotika, hvilket hun også selv tog del i. Desuden besiddelse af 718 gram kokain og forsøg på opblanding af yderligere 883 gram kokain samt 1637 gram hash.

26. november blev en 21-årig mand idømt tre år og ni måneders fængsel – dels for en række tidligere forhold og dels for besiddelse af godt 700 gram kokain og godt 1600 gram hash i denne sag.

14. december blev en 18-årig mand idømt tre års fængsel for opbevaring og overdragelse af mindst 704 gram kokain.

En 19-årig kvinde er fortsat fængslet i sagen, hun er sigtet for at have stillet sin lejlighed til rådighed til opbevaring, bearbejdning og pakning af narkotika, hvilket hun også selv tog del i.


sbl

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.