Tvillingesøster er fortvivlet: Beder om hjælp til at finde forsvundne Peter

Den 29-årige, irske mand Peter Burns har været forsvundet i fem dage. Hans tvillingesøster giver nu indsigt i hans gøren op til forsvindingstidspunktet. Hun beskriver ham grundigt i håb om, at eventuelle vidner står frem.

Artiklens øverste billede
Katie og Peter Burns. Privatfoto.

Natten mellem lørdag og søndag forsvandt 29-årige Peter Burns. Han var på vej hjem fra en bar i Jægergårdsgade og er sidst set cirka klokken 03 meget tæt på sin lejlighed på Aarhus Ø.

Lokalavisen Aarhus møder hans tvillingesøster, Katie Burns, på en cafe torsdag formiddag.

Hun ser fortvivlet ud, men taler fattet om broderen, som hun flyttede fra Irland til Danmark med i efteråret. Nu er det fem dage siden, hun sidst har set ham.

Lørdag til søndag

Lørdag aften skrev Katherine Burns, kaldet Katie, en besked til sin tvillingebror, Peter Burns, og spurgte, hvor han var henne. Han svarede hende omkring klokken 1.15, at han drak øl på bodegaen Pub’en i Jægergårdsgade med sine kollegaer.

Klokken 2.55 blev han set på et overvågningskamera ved Navitas på vej mod lejligheden på Aarhus Ø. Omkring fem minutter senere var der ifølge Katie Burns’ oplysninger fra politiet en forbigående kvinde, der talte med ham. Han var faldet, og hun hjalp ham op igen. På dette tidspunkt var han cirka 500 meter fra lejligheden. Kvinden har fortalt til politiet, at han virkede til at have det okay, så hun var ikke nervøs for at gå fra ham. Hun fortalte desuden, at der var folk på gaden, så han var ikke alene.

Siden da har ingen set Peter Burns.

»Da jeg vågnede næste morgen gik jeg ind på hans værelse og opdagede, at han ikke var der,« fortæller Katie Burns.

Han har tidligere sovet hos én efter en bytur, hvor han ikke har givet hende besked, så det bekymrede hende ikke synderligt.

Katie Burns. Foto: Mille Winther

Omkring klokken 15 havde Katie Burns stadig ikke hørt noget. Hun fortæller, at Peter Burns aldrig er kommet senere hjem end ved middagstid.

Klokken 17 åbnede restauranten i Jægergårdsgade, som han arbejder på.

»Jeg ringede til dem for at se, om han var taget på arbejde. Jeg tænkte, han måske havde taget en ekstra vagt. Peter ville altid tage på arbejde, hvis det var, ellers ville han blive skyldbetynget. Men dér var han heller ikke.«

Hun og den tredje rumbo i lejligheden, Becky, begyndte at ringe rundt. Først til hospitalet, hvor der ikke var spor efter ham, så politiet, men på grund af sprogbarrieren - Katie Burns og rumboen Becky kommer fra Irland og har kun været i Danmark i få måneder - havde Katie Burns svært ved at forklare sig.

»Da jeg vågnede næste morgen gik jeg ind på hans værelse og opdagede, at han ikke var der.«

Katie Burns

Chefen fra restauranten hjalp dem og ringede til politiet, der omgående rykkede ud til Katie Burns’ lejlighed.

Tvivl om ruten lørdag

Som så mange andre havde Peter Burns en svaghed for McDonald’s - særligt efter et par øl. Denne information kan være vigtig for hans færden natten mellem lørdag og søndag.

»Den rute, han gik den aften, er underlig, for der var muligvis ikke den hurtigste. Politiet spurgte ind til det, og jeg sagde, at hvis han havde drukket, ville han garanteret have McDonalds. Han kan bedst lide den på banegården, for det er nemmere at forstå ordrerne med numrene på skærmene,« fortæller Katie Burns.

Ifølge hende er det fortsat usikkert, om han var på McDonald’s den aften.

Politiet leder efter overvågning på den rute.

»Det, de prøver at finde ud af nu, er, om han fortsatte mod lejligheden, eller om han af en eller anden grund vendte om mod byen igen.«

Kendetegn og træk

Peter Burns kom til Danmark 2. oktober 2021. Han er fra Irland og kan derfor ikke snakke dansk.

Peter Burns. Privatfoto.

Katie Burns fortæller, at Peter Burns har friske brandmærker på hænderne - han er kok og har brændt sig på ovnen.

Derudover har han også enkelte ar på hænderne.

Han har altid det samme slags tøj på; løse bukser og t-shirts, en skjorte ud over, nogle gange en hættetrøje.

Han er iført gamle, sorte sneakers.

»Det, de prøver at finde ud af nu, er, om han fortsatte mod lejligheden, eller om han af en eller anden grund vendte om mod byen igen.«

Katie Burns

Han er omkring 180 centimeter høj og bredskuldret.

»Som en amerikansk fodboldspiller,« fortæller hun.

Han har rødligt hår og skæg.

Han bruger briller.

»Han er en klog og sjov person. Og så bliver han nemt nervøs, så han kan godt finde på at tale med en høj, lys stemme,« fortæller Katie Burns.

Nødvendig opmærksomhed

I tirsdags landede forældrene fra Irland i Aarhus. Sammen med Katie Burns har de lavet flyers, som er blevet delt ud i byen.

En flyer, som familien selv har lavet. Privatfoto.

Opmærksomheden har været nødvendig, fordi Peter Burns er så ny i byen og ikke har et stort netværk.

»De eneste mennesker, han kender, tror jeg, er mig og Becky og folkene på hans arbejde,« fortæller Katie Burns.

Selvom han ikke har boet i byen i så lang tid, kender han den udmærket. Han og hans søster har, siden de flyttede, gået lange ture sammen. Hun fortæller, at Peter Burns har det med at vælge sig et mål og gå efter det; fremfor bare at vade derudad. Et af de typiske mål er supermarkeder.

»Han går tit i Føtex, der ligger 45 minutter fra lejligheden. Og så køber han skøre mad-sager i Salling. Han er jo kok- den anden dag købte han snegle,« siger hun.

»Og han er typen, der altid vil gøre sit bedste. Hvis han laver spaghetti, bruger han fire timer på det. Det er den bedste spaghetti, man kan forestille sig. Men helt ærligt, hvem bruger fire timer på spaghetti bolognese?« spørger hun retorisk og trækker på smilebåndet.

Under interviewet sender Katie Burns’ mor et par sms’er. Hendes forældre er i Danmark på ubestemt tid. Katie Burns fortæller, at de står op om morgenen og går rundt i byen. Og ved vandet. De leder.

Til spørgsmålet, om han kan være gået et sted hen for at være alene, er svaret klart.

»Nej. Hvis han ville være alene, ville han vide, at min mor og jeg ville blive vanvittige, så det ville han aldrig gøre. Han ville skrive til mig. Så det her giver ikke mening. Han ville ikke have, at vi skulle være nervøse.«

Både Katie Burns og hendes forældre er jævnligt i forbindelse med politiet, der holder familien opdateret. Hun fortæller, at moderen har spurgt politiet, om der er håb.

»Betjenten svarede, at de gør det absolut bedste, de kan, og bliver ved med at lede, til de finder ham.«

Hun afslutter interviewet med at rose politiet og de mennesker, der har været omkring familien. Og så beder hun indgående befolkningen i Aarhus, om at gå til politiet, hvis nogen kommer i tanke om det mindste.

Østjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.