Nyt i sagen om forsvundne Peter: Her er hans sandsynlige ruter

Politiet beder borgere og butiksejere i Aarhus om hjælp.

Artiklens øverste billede

Østjyllands Politi beder offentligheden om hjælp til at finde 29-årige Peter, der ikke er set siden natten til søndag, hvor han gik fra Jægergårdsgade i Aarhus. C

Søndag aften fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en 29-årig, irsk mand ved navn Peter ikke var set siden natten til søndag, hvor han drak øl sammen med nogle kollegaer i Aarhus C.

Ifølge hans arbejdsgiver sagde han pænt farvel et sted mellem midnat og klokken 01.00, hvorefter han forlod ”Pubben” i Jægergårdsgade og gik ad M.P. Bruuns Gade i retning mod havnen (blå rute på kortet).

Ifølge Peters søster skulle han været gået hjem til hende, da han pt. bor i hendes lejlighed på Aarhus Ø. Når han tidligere er gået hjem fra sit arbejde på en restaurant i Jægergårdsgade, er han gået via Banegården og langs Strøget (Ryesgade, Søndergade) og Mejlgade og via kystpromenaden til Grete Løchtes Gade på Aarhus Ø (rød rute på kortet).

Det kan dog også være en mulighed, at han fra Banegården er gået via Ny Banegårdsgade, Fredensgade eller Sønder Allé og mod havneområdet (grøn rute på kortet).

Politiets efterforskning har afdækket, at Peters telefon er gået på en mast ved Grete Løchtes Gade på Aarhus Ø omkring klokken 03.00 natten til søndag.

Janni Lundager, pressemedarbejder hos Østjyllands Politi, forklarer, at det ikke er ensbetydende med, at det kan fastslås, at han er nået til Aarhus Ø.

Men hans elektroniske fodspor indikerer, at han har taget en rute gennem byen.

»Hans telefon er også gået på master ved Skolebakken og Mejlgade, så det er også derfor, vi koncentrerer vores indsats omkring havneområdet og Aarhus Ø. Vi kan ikke udelukke, at han har taget andre ruter, men det er disse, vi ser som de mest sandsynlige, når vi sammenholder masteoplysningerne, forklaringerne fra hans søster og kollegaer samt det, at han ikke har været i Aarhus så længe,« siger hun.

Politiet afsøger mandag formiddag havnekanten på Aarhus Ø med sporhunde. Video: Per Øxenholt

Peter beskrives som:

  • 29 år
  • Ca. 180 cm høj
  • Kraftig af bygning
  • Kort brunligt hår
  • Kort brun/rødligt fuldskæg
  • Sorte briller
  • Var iført en stor, sort vinterjakke, mørke cowboybukser og bar på en stor, tung rygsæk

Østjyllands Politi beder alle butiksejere på Strøget og omkringliggende gader tjekke eventuelle overvågningsvideoer igennem fra midnat og ca. tre timer frem natten mellem lørdag og søndag for at se, om Peter er gået forbi.

Østjyllands Politi har ledt efter Peter siden søndag aften. Mandag formiddag er eftersøgningen koncentreret omkring Aarhus Ø, hvor politiet leder med hunde. Derudover har politiet bedt om assistance fra Østjyllands Brandvæsens dykkerberedskab.

Har man set Peter natten til søndag, eller har man oplysninger om, hvor han kan befinde sig, så kan man kontakte Østjyllands Politi på telefon 114.

Politiet har mandag hunde med til at søge efter Peter på Aarhus Ø. Foto: Øxenholt Foto

Politiet har mandag hunde med til at søge efter Peter på Aarhus Ø. Foto: Øxenholt Foto

En båd med dykkere deltager i eftersøgningen. Foto: Øxenholt Foto

En båd med dykkere deltager i eftersøgningen. Foto: Øxenholt Foto

Læs også

Del artiklen