Politirapporten: Falsk varmelæser snød ældre kvinde og stak af med kontanter

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport.

Artiklens øverste billede
Modelfoto: Adobe Stock

Tirsdag kl. 11.00 ringede det på døren hos en 78-årig kvinde på L.A. Rings Vej i Højbjerg. Udenfor stod der en mand, der sagde, at han skulle aflæse varme i lejligheden. Manden bad kvinden om at gå ind i soveværelset og skrue op for varmen, hvilket kun gjorde.

Da hun efterfølgende kom ud i køkkenet, var manden væk, og hun opdagede, at der var taget nogle penge fra hendes pung, der lå i køkkenet.

Kvinden beskriver manden som:

  • Mellemøstlig af udseende
  • 45-55 år gammel
  • 175-180 cm høj
  • Almindelig af kropsbygning
  • Brunt, kort hår
  • Bar briller
  • Talte dansk med accent

Østjyllands Politi har tidligere set lignende sager, hvor gerningsmændene udgiver sig for at skulle aflæse varme, el eller lignende. Politiet opfordrer til, at man beder om at se ID eller spørger ind til, hvilket firma vedkommende kommer fra, hvis man få besøg af en, der oplyser, at han skal aflæse varme, el eller andet.

Spansktalende butikstyv i Salling

Tirsdag kl. 12.51 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Salling på Søndergade i Aarhus, hvor en vagt havde tilbageholdt en mandlig butikstyv. Vagten havde set manden tage en parfume og nogle strømper, som han havde lagt i sin jakkelomme, hvorefter han havde forladt butikken.

Vagten fulgte efter manden og fik fat i ham ude på gaden og bad ham følge med tilbage til Salling, hvorfra der blev ringet efter politiet. Da politiet ankom til stedet blev den 24-årige mand, der identificerede sig med et spansk id-kort, anholdt og sigtet for butikstyveri. Manden blev kørt til politigården, hvor han blev afhørt og fik en straksbøde på 2.000 kroner.

Færdsel

Tirsdag kl. 07.25 skete der et færdselsuheld på Oddervej i Højbjerg, hvor en 47-årig kvindelig cyklist blev påkørt af en mindre, hvid varebil, der efterfølgende kørte fra stedet ad Emiliedalsvej. Kvinden kom umiddelbart ikke til skade ved uheldet. Politiet fik efterfølgende telefonisk kontakt til føreren af varebilen, der ikke mente, at han havde ramt cyklisten. Han blev dog gjort bekendt med, at han ville blive sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Tirsdag kl. 08.21 skete der et færdselsuheld på Hasle Ringvej i Aarhus V. En 44-årig kvinde kom kørende ad Hasle Ringvej og frem mod krydset ved Herredsvej, da en anden bil, ført af en 48-årig mand pludselig kom kørende fra venstre side, hvorefter der skete sammenstød mellem de to biler, hvorefter den 48-åriges bil væltede om på siden. Der skete umiddelbart ingen alvorlig personskade ved uheldet.

Tirsdag kl. 09.30 skete der et færdselsuheld på Lystrupvej i Lystrup. En 58-årig mand stod og arbejde på et stillads, da han hørt et brag. Han vendte sig om og kunne se, at en mindre, grå personbil havde påkørt hans firmabil med mindre materiel skade til følge. Føreren af den grå personbil kørte herefter fra stedet i høj fart med retning mod Aarhus.

Tirsdag kl. 13.15 skete der et færdselsuheld i krydset Edwin Rahrs Vej/Ringvejen i Brabrand, hvor tre biler, ført af henholdsvis en 64-årig mand, en 48-årig mand og en 34-årig mand, kørte sammen i et harmonikasammenstød. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet.

Tirsdag kl. 16.23 skete der et færdselsuheld i krydset Skanderborgvej/Rosenvangs Allé i Viby J. En 33-årig mandlig bilist kom kørende ad Skanderborgvej og svingede til højre ad Rosenvangs Allé, da han påkørte en 32-årig kvinde, der kom kørende på cykel langs Skanderborgvej. Den 33-årige mand blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Tirsdag kl. 18.48 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Aarhus V. En 21-årig mandlig bilist kom kørende ad Viborgvej og skulle svinge til højre, da han påkørte en 24-årig mand, der kom kørende på cykel. Cyklisten blev kørt til tjek på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 21-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Natten til onsdag kl. 01.57 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, narkobesiddelse og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Sletvej i Tranbjerg.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Aarhus:

  • På Holbergsgade i Aarhus C begået mellem søndag den 21/11 kl. 14.30 og mandag den 22/11 kl. 08.00
  • På Mariedalsvej i Brabrand begået tirsdag den 23/11 mellem kl. 02.30 og kl. 06.15
  • På L.A. Rings Vej i Højbjerg begået tirsdag den 23/11 mellem kl. 11.00 og kl. 11.10

ddp

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen