Anholdt for narkokørsel, havde kniv i bilen og oplyste falsk navn

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto.

En patrulje, der kørte på Paludan-Müllers Vej i Aarhus V, fik omkring klokken 10.30 tirsdag formiddag øje på en ung mandlig bilist, som så meget nervøs ud, og som hurtigt kørte ned ad en sidevej, da han så politiet.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Patruljen kørte efter, fik dirigeret bilen ind til siden og tog kontakt til føreren. Da den unge mand bag rattet virkede påvirket af stoffer, blev han anholdt og sigtet for narkokørsel. Efterfølgende blev han visiteret, og bilen blev ransaget. Under det ene sæde lå en joint og i handskerummet lå en lille kniv. Begge dele blev han sigtet for at besidde. Bilisten opgav sit navn og personnummer på stedet, men lidt senere fandt betjentene ud af, at han havde opgivet navn og data på en anden person. I virkeligheden var den anholdte en 19-årig mand, som slet ikke har kørekort. Det blev derfor til yderligere to sigtelser – for falsk anklage og for kørsel uden førerret.

33-årig sigtet for indbrud
Østjyllands Politi fik natten til onsdag klokken 3.41 en anmeldelse fra en beboer i Absalonsgade i Aarhus C, som var vågnet ved, at nogen havde kastet en vase mod hans terrassedør. Beboeren havde kigget ud af vinduet, hvor manden, der havde kastet vasen, råbte, at han gerne ville ind. Det afviste beboeren dog og kontaktede i stedet politiet, der sendte en patrulje til området. Kort efter kom en ny anmeldelse – denne gang fra en beboer i en lejlighed i Fåborggade i Aarhus C. Her havde en mand knust en rude i opgangsdøren, gået ind i gangen og sparket en bagdør op og var gået ind i en lejlighed. Da han blev opdaget af beboeren, gik han fra stedet igen. En patrulje anholdt lidt efter en 33-årig mand, der svarede til signalementet, og som gik rundt på gaden i området. Han er foreløbigt sigtet for indbrud og for forsøg på indbrud.

Bilbrand i Hasle
Østjyllands Politi fik klokken 00.05 natten til onsdag en anmeldelse om, at der var brand i en bil, der holdt i en p-kælder på Bispehavevej i Hasle. En beboer havde hørt et brag og efterfølgende opdaget branden. Brandvæsnet fik slukket ilden, der ikke havde nået at brede sig til andre biler. Ingen personer kom til skade ved branden. Brandårsagen er endnu ukendt, men politiet mistænker, at den er påsat, og efterforsker nu sagen.

Sigtet for uberettiget opkald til 112
En patruljebil og en ambulance rykkede natten til onsdag klokken 3.44 ud til krydset Skejbybakkevej/Paludan-Müllers Vej i Aarhus N efter et 112-opkald fra en 27-årig mand, som sagde, at han var blevet påkørt af en bilist. Den 27-årige forklarede, at han var kommet gående over vejen, da han blev ramt af en bilist, som efterfølgende flygtede fra stedet. Da den 27-årige klagede over store smerter, blev han kørt med ambulance til skadestuen. Her kunne personalet dog ikke umiddelbart se nogen skader på den 27-årige, som bad om at få noget morfin til smerterne. Til gengæld kunne personalet fortælle politiet, at manden en time forinden havde været på skadestuen, hvor han havde bedt om morfin, fordi hans skulder var gået af led ved en anden ulykke.
Politiet mistænkte derfor, at den 27-årige havde opdigtet færdselsuheldet for at få noget morfin, og han blev sigtet for misbrug af faresignal ved at have ringet 112 uden grund.

ksa

Læs også

Del artiklen