Politirapporten: 17-årig kørte galt, da han forsøgte at stikke af på stjålet motorcykel

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Thomas Tolstrup

Østjyllands Politi foretog tirsdag aften en færdselskontrol i og omkring Brabrand. De fleste bilister kørte efter reglerne, men det blev til nogle enkelte sigtelser.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

De fleste af dem gik til en 17-årig ung mand, som kørte rundt på Søren Frichs Vej på en motorcykel. Hverken han eller hans 16-årige ven, der sad bagpå, havde hjelm på, og patruljen gav tegn til, at den 17-årige skulle holde ind til siden. Han gassede dog i stedet for op og kørte videre ad Søren Frichs Vej, hvorefter patruljen kørte efter. Lidt længere fremme kørte den 17-årige op bag i en bil, og motorcyklen væltede. Den 17-årige pådrog sig nogle skader og blev efterfølgende kørt til behandling på sygehuset. Det viste sig, at motorcyklen var stjålet, og den 17-årige blev sigtet for tyveri. Derudover er han foreløbigt sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for kørsel uden førerret og uden styrthjelm samt for kørsel i påvirket tilstand. Den 16-årige passager blev sigtet for ikke have styrthjelm på.

Ud over sigtelserne til de unge mænd på motorcyklen, blev det til følgende sigtelser:
• 4 x mobil under kørslen (klip)
• 2 x røde lys (klip)
• 1 x hastighed byzone (betinget frakendelse)
• 1 x hastighed landzone (betinget frakendelse)
• 1 x rødt lys (cykel)
• 1 x manglende ansvarsforsikring
• 1 x ej tændt baglys
• 1 x ej medbragt kørekort

Mistænkt narkohandler smed cykel på betjent

En patrulje fik tirsdag klokken 19.33 mistanke til, at to mænd var i gang med at handle stoffer på Janus La Cours Gade i Aarhus C. Da patruljen steg ud og tog kontakt til mændene, kastede den ene sin cykel, som han stod med, mod den ene betjent, der blev ramt på skinnebenet. Herefter stak begge mænd af til fods. Det lykkedes den ene at stikke af, mens en 26-årig mand blev anholdt på Vester Allé, blandt andet efter hjælp fra en borger, der pegede betjentene i rette retning under eftersættelsen. Den 26-årige havde undervejs smidt den taske, han havde haft på, da betjentene havde fået øje på ham. Tasken fandt patruljen efter en gennemgang af flugtruten, og i den lå flere poser med hash og skunk og nogle tusinde kroner i kontanter. Fundet fik politiet til at foretage en ransagning af mandens lejlighed i Aarhus. Her lå der en del salgsposer med hash og skunk, flere tusinde kroner i kontanter og en digitalvægt. Den 26-årige blev sigtet for salg af euforiserende stoffer, og derudover blev han sigtet for vold mod en polititjenestemand.

Væksttelte med skunkplanter beslaglagt
Østjyllands Politis specialpatrulje var tirsdag omkring klokken 8.00 på en opgave på en adresse lidt syd for Aarhus, da man bemærkede en kraftig lugt af hash fra et hus ved siden af. De bankede derfor på, og husets 53-årige mandlige beboer åbnede for betjentene, der foretog en ransagning af stedet. I mandens soveværelse stod to væksttelte med 54 skunkplanter og dertilhørende udstyr som varmelamper, gødning og ventilation. Det hele blev beslaglagt, og den 53-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Brand i lagerrum i Aarhus N
Politi og brandvæsen rykkede natten til onsdag klokken 00.33 ud til en brand i et lager på P.O. Pedersens Vej i Aarhus N. Brandvæsenet fik hurtigt slukket branden, der havde nået at forårsage en del sodskader på stedet. Ingen personer kom noget til. Formentligt er branden opstået i noget IT-udstyr, hvorefter den bredte sig.

ksa

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen