Politirapporten: Bil kilet fast under lastbil og slæbt langs motorvejen

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Øxenholt Foto

Torsdag kl. 14.18 skete der et færdselsuheld på Djurslandsmotorvejen ved Aarhus N.

I forbindelse med en sammenfletning påkørte en 61-årig mandlig lastbilchauffør en forankørende bil, ført af en 37-årig kvinde, der var i færd med at flette ind foran.

Bilen blev kilet fast til lastbilen og blev slæbt efter, indtil lastbilen holdt ind i nødsporet.

Der skete umiddelbart kun materiel skade som følge af sammenstødet.

Den 61-årige lastbilchauffør blev sigtet for manglende agtpågivenhed.

Falske bankmænd på spil igen

Østjyllands Politi fik torsdag anmeldelser fra to ældre kvinder, som var blevet kontaktet af svindlere, der udgav sig for at være fra banken. En 93-årig kvinde fra Aarhus blev om eftermiddagen ringet op af en ”bankmand”, der fortalte hende, at var blevet overført en del penge fra hendes konto, og at han skulle bruge hendes koder for at hjælpe hende. Kvinden udleverede dog intet og lagde på. En 86-årig kvinde fra Højbjerg nåede desværre at udlevere koden til sit dankort, da hun blev ringet op. Kort efter udleverede hun kortet til en mand, som hun troede kom fra banken for at hente kortet, så det kunne blive spærret. Der blev efterfølgende hævet nogle tusinde kroner fra hendes konto.

Kvinde anmeldte tricktyveri

En 78-årig kvinde fra Viby anmeldte torsdag kl. 11.45, at hun kort forinden var blevet bestjålet af en mand, som hun havde haft besøg af i sin lejlighed. Ifølge kvinden havde manden banket på og havde udgivet sig for at være en person, der var ved at undersøge, hvorvidt borgerne var generet af støj fra noget byggeri. Hun endte med at invitere manden ind, og efter en kort snak, forlod han lejligheden igen. Lidt efter opdagede den 78-årige, at hendes håndtaske, der havde stået i stuen, var forsvundet. Østjyllands Politi opfordrer til, at man forholder sig kritisk til personer, der på den måde møder op og beder om at komme ind i ens hjem uden en forudgående aftale. Bed om ID på vedkommende og foretag evt. et kontrolopkald til den virksomhed eller myndighed, som personen udgiver sig fra at komme fra. Er du i tvivl, så lad være med at lukke vedkommende ind.

Rutinekontrol førte til fund af hash og kniv

En bil med fire unge mænd blev natten til fredag kl. 2.15 standset i en rutinekontrol af en patrulje på Nørreport i Aarhus C. Da det lugtede af hash fra bilen, blev den ransaget, og mændene visiteret. En 20-årig mand havde hash gemt i lommer og underbukser, og han blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. Under passagersædet fandt betjentene en kniv, som den 21-årige mand, der havde siddet på sædet, blev sigtet for at besidde.

Færdsel

Torsdag kl. 07.58 skete der et færdselsuheld i krydset Hørretvej/Mårslet Byvej i Mårslet, hvor en bil, ført af en 44-årig mand, med lav hastighed påkørte en 46-årig mandlig cyklist. Cyklisten blev efterfølgende kørt til tjek på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 44-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Torsdag kl. 16.35 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for besiddelse af narkotika, da han blev standset af en patrulje på Dr. Holsts Vej i Åbyhøj.

Torsdag kl. 17.14 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for besiddelse af narkotika, da han blev standset af en patrulje på Skanderborgvej i Aarhus C.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Aarhus:

• På Åbovej i Åby, Viby J begået torsdag den 9/9 kl. 03.42

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen