Politirapporten: Prøvede at betale med stjålet kort, mens betjent var der

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport.

Artiklens øverste billede
Modelfoto: Adobe Stock


Onsdag kl. 16.18 ville en kunde betale for nogle varer i Rema 1000 på Brassøvej i Risskov, da skærmen ved kassen gav besked om, at kortet, kunden forsøgte at betale med, var meldt stjålet.

Kortet blev afvist, men da medarbejderen bad om at se kreditkortet, begyndte kunden at løbe mod udgangen. Medarbejderen råbte om hjælp, og det viste sig, at der i butikken også befandt sig en politiassistent, der fik fat i manden og hjalp med at tilbageholde ham, indtil en patrulje ankom til stedet.

Den 40-årige mand forklarede, at han havde fundet et kreditkort på gaden, som han havde forsøgt at betale med i butikken. Manden blev fundet i besiddelse af kreditkortet og andre personlige kort tilhørende en 47-årig kvinde. Han blev derfor både sigtet for ulovlig omgang med hittegods og for databedrageri.

To mænd sigtet efter slagsmål

En borger kontaktede onsdag kl. 17.16 politiet, da hun så to mænd, der var oppe at slås tæt på letbanestationen i Skødstrup. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en 51-årig mand, som sad i bar overkrop ved siden af vejen. Han virkede beruset og havde flere skrammer i ansigtet, men var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. Han fortalte, at han havde været oppe at slås med en 41-årig bekendt. Han befandt sig på en adresse i nærheden, og her kørte patruljen hen for også at foretage afhøring af ham. Den 41-årige havde også flere skrammer, men var heller ikke kommet alvorligt til skade. Der var forskellige forklaringer om, hvem der havde startet slagsmålet, og det endte med, at begge mænd blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

Sigtet for at sælge narko

Onsdag kl. 12.13 spottede nogle af de lokale betjente fra stationen i Aarhus Vest en mand, der sad på en plastikstol i et grønt område ved Gudrunsvej, hvor der før er blevet handlet med narko. Betjentene tog kontakt til den 27-årige mand, der lugtede af hash og virkede nervøs ved politiets tilstedeværelse. Den 27-årige mand blev sigtet for lov om euforiserende stoffer og fremviste selv flere salgsposer med skunk og en pose med flere joints. Da betjentene visiterede ham, fandt de desuden en digitalvægt og en pose med mere skunk. Den 27-årige mand blev derfor sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg. Kort efter, kl. 12.25, fik en anden patrulje i samme område kontakt til en 20-årig mand, der også blev fundet i besiddelse af en del salgsposer med hash, skunk og joints. Han blev derfor også sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg.

Færdsel

Onsdag kl. 08.40 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for besiddelse af narkotika, da han blev standset af en patrulje på Funch Thomsens Gade i Aarhus N. En 28-årig mand, der sad som passager i bilen, blev også sigtet for narkobesiddelse.

Onsdag kl. 12.46 skete der et færdselsuheld i krydset Grenaavej/Viengevej i Risskov. En 65-årig mandlig bilist havde holdt for rødt lys på Viengevej og svingede til venstre ad Grenaavej, da lyset skiftede til grønt. Her overså han en 77-årig kvinde, der var i færd med at krydse Grenaavej i fodgængerfeltet. Kvinden blev ramt af bilen og fald til jorden, hvor hun slog hovedet. Kvinden blev kørt til behandling på skadestuen, og den 65-årige mand blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Onsdag kl. 16.09 skete der et færdselsuheld på Oddervej i Beder. En 59-årig kvindelig bilist kom kørende ad Oddervej, da hun, af pt. ukendte årsager, kørte over i modsatte kørebane, hvor hun kørte frontalt ind i en modkørende bil, der blev ført af en 58-årig kvinde. Sammenstødet medførte betydelig materiel skade og en del kødannelse i eftermiddagstrafikken. Der var umiddelbart ingen af de to kvinder, der var kommet alvorligt til skade. Den 59-årige kvinde blev sigtet for manglende agtpågivenhed.

Onsdag kl. 16.40 skete der et færdselsuheld på Søndervangs Allé i Viby. En 42-årig mandlig cyklist kom cyklende, da han i forbindelse med forbikørsel påkørte en 17-årig kvindelig fodgænger, der gik tæt på kørebanen. Der skete kun mindre materiel skade ved påkørslen.

Onsdag kl. 16.48 blev en 26-årig mandlig bilist sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Gudrunsvej i Brabrand. Da det var trejde gang inden for et år, at den 26-årig mand blev taget i at køre bil, på trods af at han er frakendt førerretten, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Aarhus:

• På Pollenvænget i Tilst begået mellem søndag den 5/9 kl. 17.00 og mandag den 6/9 kl. 05.00

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen