Mand insisterede på at padle rundt i utæt gummibåd midt om natten

Der skulle både politi og brandvæsen til at få kold og fuld mand ind til land.

Artiklens øverste billede
Både politi og brandvæsen måtte natten til lørdag køre til Inge Lehmannsgade på Aarhus Ø. Foto: Presse-fotos.dk

18 måneder.

I så lang tid har nattelivet været sat på pause på grund af coronapandemien. Natten til lørdag markerede første weekend, hvor det endelig var muligt at feste natten lang på Aarhus’ natklubber.

Det tilbud valgte mange at tage imod, oplyser Østjyllands Politi.

»Der har været ekstra mange folk i byen, fordi alting er åbnet, men der har været god stemning. Vi har haft tre i vores detention, som har fået for meget at drikke, og der har været nogle overtrædelser af ordensbekendtgørelsen. Men generelt har folk opført sig pænt, siger vagtchef Christian Riis til Lokalavisen Aarhus.

Gæster skal frem til den 10. september kunne fremvise et gyldigt coronapas ved indgangen, men det har altså ikke været en hindring for at bevæge ud i nattelivet.

Ham i gummibåden

En af de tre personer, der sov den ud i detentionen, var en 41-årig mand, der havde været på en ukendt mission i vandet ved Aarhus Ø.

»Vi får en anmeldelse om, at en meget beruset mand padlede med sine arme i en halvflad gummibåd ved Kystpromenaden. Han er cirka 40 meter ude i vandet,« siger vagtchef Christian Riis.

Politiet tilkaldte Østjyllands Brandvæsen, der sendte en dykker i vandet for at få manden sikkert i land.

»Han var kold og ikke i stand til at vare på sig selv, og han fik lov til at sove den ud hos ud,« siger vagtchefen.

Det er uvist, hvad der motiverede manden til sejlturen.

»Dem, der anmelder episoden, har forsøgt at kalde ham ind, men det ville han ikke. Man kan selvfølgelig spørge sig selv, hvad en mand laver i en utæt gummibad ude på havet midt om natten, siger operationschef hos Østjyllands Brandvæsen, Brian Arendtsen, til Lokalavisen Aarhus.

Episoden blev anmeldt til politiet kort før klokken to natten til lørdag.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen