Seks aarhusianske gymnasieelever forfalskede coronapas

Eleverne forfalskede deres coronapas, inden de mødte ind til undervisning.

Artiklens øverste billede

Seks aarhusianske gymnasieelever sidder muligvis med meget røde ører, efter de mødte op i skole med forfalskede coronapas.

Østjyllands Politi fik i sidste uge en henvendelse fra et gymnasium i Aarhus. En medarbejder på skolen havde opdaget, at der var noget mistænkeligt ved det coronatestsvar, som en af skolens elever havde sendt ind.

Ifølge medarbejderen var der nogle detaljer ved testsvaret, der så anderledes ud, og ved gennemgang alle testsvar fandt man frem til i alt fem coronapas, der var blevet forfalsket på forskellig vis. I denne uge er endnu én af gymnasiets elever blevet opdaget i en lignende situation.

Det fem elever, som blev opdaget i sidste uge blev kaldt ind til samtale, hvor de alle erkendte at have forfalsket deres testsvar.

Sagen blev overgivet til politiet, der nu har sigtet de fem elever for dokumentfalsk. Eleverne, der tæller tre mænd og to kvinder, er i alderen 16-18 år. Den sjette elev, der i denne uge er opdaget er en 17-årig pige.

Politiinspektør René Raffo advarer på det kraftigste andre om at forsøge at forfalske deres coronapas, som i tilfælde som disse typisk vil give en straf på mellem 20 og 40 dages betinget fængsel. Men da der er tale om en straffelovsovertrædelse, der har relation til Covid-19, kan straffen potentielt forhøjes til det dobbelte.

»Det er rigtig dumt at forfalske sit coronapas, for det kan få langvarige konsekvenser for en ung gymnasieelev. Udover den straf man bliver idømt i retten, kan det også en give en plet på straffeattesten, som kan få betydning for de unges uddannelses- og jobmuligheder,« siger politiinspektøren.

jg

Læs også

Del artiklen