Dømt for trusler mod betjent

En 26-årig mand er blevet idømt tre måneders ubetinget fængsel for vidnetrusler mod politiassistens og hans familie.

Artiklens øverste billede
26-årig dømt for vidnetrusler mod politibetjent og hans familie. Arkivfoto.

I retten i Aarhus blev en 26-årig mand onsdag i sidste uge fundet skyldig i at have truet en politiassistent og hans familie, hvilket sender ham tre måneder i fængsel.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Truslerne fandt sted i sidste måned, hvor den 26-årige fandt en politiassistent fra Østjyllands Politi på Facebook og sendte ham en besked på Messen, hvor han vedhæftede to billeder af betjentens søn samt en tekst, hvori han truede sønnen på livet.

Selevom truslerne kom fra en falsk Facebook-profil lykkedes det efterforskerne at finde frem til, hvem der stod bag. Få timer senere blev den 26-årige mand anholdt hos sin mor i Viby og efterfølgende fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet, oplyses det i pressemeddelelsen.

Motivet for truslerne var en hændelse, der fandt sted natten til søndag 14. februar, hvor den 26-årige mand havde været impliceret i et færdselsuheld i Viby. Da betjentene ankom til stedet, konstaterede de, at den 26-årige var påvirket af spiritus, og han blev derfor anholdt og kørt til Aarhus Universitetshospital med henblik på at få taget en blodprøve, oplyses det i pressemeddelelsen.

Mens de opholdt sig på hospitalet, kaldte den 26-årige de to betjente for diverse skældsord, hvilket var resulteret i, at han også blev sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand. 30. marts modtog den 26-årige mand derfor et bødeforelæg, og af det fremgik betjentenes navne. Derfor manden let finde frem til politiassistenten på Facebook.

»Dommen understreger med al tydelighed, at vi ser meget alvorligt på vidnetrusler, og at der altså er kontant afregning ved kasse et,« siger senioranklager Camilla Wagner i pressemeddelelsen.

Den 26-årige mand modtog dommen.

jwh

Læs også

Del artiklen