Dømt for drab på sin mor

En 38-årig mand blev torsdag ved Retten i Aarhus dømt for at have slået sin mor ihjem med adskillige knivstik.

Artiklens øverste billede

En 38-årig mand er torsdag blevet idømt anbringelse på en psykiatrisk afdeling for i sidste år at have slået sin 66-årige mor ihjel. Det oplyser Østjyllands Politi.

16. juni 2020 kom en mand hjem til et chok, da han fandt sin kone og parrets hund døde i huset i Højbjerg. Det var parrets nu 38-årige søn, der dengang boede hjemme med forældrene, der med adskillige knivstik havde dræbt sin mor.

Da den nu 38-årige mands far kom hjem og opdagede liget, fik han hurtigt ringet 112, inden politiet kort tid efter ankom og fik anholdt den 38-årige mand, som fortsat var på gerningstedet.

Manden blev dengang varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling, hvor han har befundet sig siden.

Torsdag forklarede manden ved Retten i Aarhus, at han ikke kunne huske, hvad der var sket, og han nægtede sig derfor skyldig i drabet.

»Der er tale om en meget tragisk sag, men jeg er tilfreds med, at retten dømte den 38-årige for drab, og at han blev idømt en foranstaltning i form af anbringelse på en psykiatrisk afdeling. Jeg er desuden tilfreds med, at han i retten også blev frakendt retten til at arve noget som helst værdier efter sin mor,« siger senioranklager Jakob Beyer.

Den 38-årige mand modtog dommen.

jg

Læs også

Del artiklen