Flere anholdt i sag om finansiering af terror og tilknytning til IS

Politiet har tirsdag gennemført en større anholdelses- og ransagningsaktion på flere adresser i Aarhus-området og i København

Artiklens øverste billede
Fire personer er tirsdag blevet anholdt i Aarhus for finansiering af terror og tilknytning til IS.

Fire personer i Aarhus-området og to personer i København er tirsdag blevet anholdt i forbindelse med en større aktion i en terror-sag, hvor Østjyllands Politi har samarbejdet med PET og Københavns Politi.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I forbindelse med aktionen er seks personer blevet anholdt, heraf fire i Aarhus-området og to i København.

To af de anholdte, en 29-årig mand fra Aarhus-området og en 30-årig mand med bopæl i København, sigtes for i sommeren 2014 at have rejst ind i Syrien, hvor de lod sig hverve af terrororganisationen Islamisk Stat. Den 29-årige er desuden sigtet for i foråret 2015 at have forsøgt at rejse ind i Syrien med henblik på atter at lade sig hverve til Islamisk Stat, fremgår det af pressemeddelelsen.

Fem af de anholdte, herunder den 29-årige mand fra Aarhus, er sigtet for finansiering af terror, og Den 29-årige mand er sigtet for i en periode på fire år fra 2013 til 2017, mens han befandt sig i Aarhus, at have sendt penge til terrororganisationen IS.

Det er politiets vurdering, at han har brugt de fire øvrige sigtede i sagen som mellemmænd, der på hans opfordring har overført penge til personer med tilknytning til IS. De øvrige fire er alle sigtet for at have sendt penge til terrororganisationen IS.

Fem af de seks anholdte vil tirsdag eftermiddag klokken 15.00 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus, hvor anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning.

jwh

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen