Frisør uden mundbind ville ikke lege coronapoliti over for kunder - det ville politiet gerne

Ejer af frisørsalon ville ikke spørge, om kunder havde coronapas.

Artiklens øverste billede
Betjente bar mundbind, da de besøgte frisørsalon. Det gjorde ingen andre i salonen.

En frisør i det centrale Aarhus står muligvis til bødestraf efter, at han onsdag eftermiddag fik et uanmeldt besøg af politiet.

På afstand kunne betjente se, at frisøren ikke bar mundbind, ligesom de to kunder i salonen heller ikke bar mundbind.

"Vi får oplysninger om, at en frisør ikke overholder reglerne, og så kører vi hen og tjekker det. Coronarestriktioner er generelt noget, vi er meget opmærksomme på," siger pressemedarbejder hos Østjyllands Politi, Janni Lundager, til Lokalavisen Aarhus.

Politi: Første frisør uden mundbind

Da betjentene henvender sig til den 56-årige ejer af frisørsalonen, oplyser han, han ikke vil agere corona-politi og efterspørge coronapas fra sine kunder.

Politiet vil dog gerne agere corona-politi, og betjentene fortæller frisøren, at både han og hans kunder skal anvende mundbind, og at det er hans ansvar at tjekke kundernes coronapas.

"Det er det første besøg, vi har haft, hvor der ikke har været helt styr på det, men vi har ikke besøgt alle frisører i Østjylland. Vi går ud fra, at folk overholder reglerne," siger Janni Lundager til Lokalavisen Aarhus.

Kan forvente endnu et besøg

Det skal nu juridisk vurderes, om frisøren skal sigtes for overtrædelse af de gældende coronaregler. Sagen er endnu ikke afgjort, oplyser Janni Lundager.

Frisøren kan i øvrigt forvente endnu et besøg af politiet, der vil tjekke, om han fremadrettet kan finde ud af overholde reglerne.

Episoden blev anmeldt til politiet klokken 12.40 onsdag eftermiddag.

Læs også

Del artiklen