ArkivfotoS

ArkivfotoS

43 sigtelser i ny Aarhus V-trafikkontrol:

To bilister taget med vanvittige rekordhastigheder

Der blev slået kedelige rekorder, da politiet lavede endnu en kontrol i Aarhus V

Østjyllands Politis færdselsbetjente havde travlt, da de torsdag aften var på kontrol i Aarhus Vest, hvor der blev uddelt 43 sigtelser til 40 bilister.

18 af dem fik klip i kørekortet for at køre frem for fuldt stop, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Ved indsatsen blev der slået en trist hastighedsrekord – oven i købet to gange. Stort set samtidig blev to mandlige bilister på 27 og 28 år taget i at køre henholdsvis 172 og 165 km/t på Hasle Ringvej, hvor man altså maksimalt må køre 70 km/t. Det er de to højeste hastigheder, der er blevet målt på Ringvejen.

De to mænd, der begge havde flere færdselssager på samvittigheden, fik inddraget deres kørekort på stedet og kan begge se frem til en ubetinget frakendelse af kørekortet. Den 27-årige mand kan desuden se frem til en bøde på 10.000 kroner og den 28-årige får en bøde på 9.500 kroner.

"Torsdagens indsats viser, at der er rigtig god grund til fortsat at have fokus på færdselskulturen i denne del af Aarhus, og derfor fortsætter vi selvfølgelig med vores mange målrettede indsatser i området," siger politikommissær Amrik Chadha.

En 17–årig mand gjorde opmærksom på sig selv ved at køre med i et bryllupsoptog med tændt havariblink. Han blev sigtet for kørsel uden førerret. Den 18-årige ejer, der sad ved siden af, blev desuden sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort.

Mindre end 5 minutter senere blev samme bil standset, idet den bakkede mod kørselsretningen. Den 17-årige mand fra før havde ikke i mellemtiden erhvervet kørekort, så han blev endnu en gang sigtet for kørsel uden førerret. Ejeren af bilen, der fortsat sad ved siden af, blev igen sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort.

En 24-årig mand blev bragt til standsning af en patrulje med henblik på en rutinemæssig kontrol. Han måtte erkende over for politiet, at han ikke havde noget kørekort, og han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Den 19-årige ejer af bilen sad ved siden af. Han modtog en sigtelse for at overlade sin bil til en person uden kørekort.

Cirka en time senere observerede samme patrulje, at bilen igen var ude at køre. Denne gang var det dog ejeren, der sad bag rattet. Det gjorde ikke sagen meget bedre, idet han heller ikke var i besiddelse af et kørekort. Ejeren blev denne gang sigtet for kørsel uden førerret, og patruljen indskærpede over for ejeren, at bilen skulle føres af en person med gyldigt kørekort.

Cirka 10 minutter senere blev samme bil dog igen standset med ejeren bag rattet. Han havde tilsyneladende ikke forstået budskabet, og blev sendt hjem med aftenens tredje sigtelse.

De i alt 43 sager ved torsdagens indsats omhandlede:

  • 18 x vigepligt, klip (fuldt stop ej respekteret)
  • 6 x manglende sikkerhedssele
  • 5 x kørsel uden førerret
  • 3 x oplysningspligt – overlade førerretten til en person uden kørekort
  • 3 x uberettiget anvendelse af haveriblink
  • 2 x hastighed, ubetinget frakendelse (>100%)
  • 2 x hastighed, betinget frakendelse (>60%)
  • 2 x hastighed, klip
  • 1 x håndholdt mobiltelefon, klip
  • 1 x rødt lys, fodgænger

ddp

Publiceret 05 March 2021 13:15