Østjyllands Politi mødte op med bevæbnede betjente, da den skræmmende anmeldelse tikkede ind.

Østjyllands Politi mødte op med bevæbnede betjente, da den skræmmende anmeldelse tikkede ind. Foto: Presse-fotos.dk

Busdrama:

Bevæbnede betjente frygtede, at passager havde gevær

En anmeldelse om en buspassager med geværlignende genstand fik politiet til at rykke talstærkt ud

Politiet tog ingen chancer, da der tirsdag tikkede en anmeldelse ind om, at en mand var steget på en bus i Frydenlund i det vestlige Aarhus med en geværlignende genstand. Flere patruljer blev sendt af sted, men det stod hurtigt klart, at det ikke var så alvorligt - manden bar blot rundt på et vandgevær.

Det oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

Ifølge TV2 Østjylland, som har talt med Jakob Christiansen, der er kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, var der tale om en 29-årig mand, som politiet på trods af det ufarlige vandgevær har valgt at sigte.

"Han er sigtet for at forstyrre den offentlig orden, da den ikke er transporteret ordentligt, og derfor skabte utryghed, da den kunne forveksles med et gevær," siger Jakob Christiansen til TV2 Østjylland.

På Twitter kommer Østjyllands Politi desuden med et godt råd til, hvordan man kan opbevare plastikvåben i en bus, uden at sætte gang i den helt store udrykning.

"Skal du transportere et plastikvåben, så opbevar det skjult, så du ikke gør folk utrygge og pludseligt ender med at være omgivet af politifolk," skriver Østjyllands Politi på Twitter.

jwh

Publiceret 02 March 2021 17:32