To af 11 sigtede i en sag om svindel med Nemid fik torsdag dom ved Retten i Aarhus. Foto: Danni Paulsen

To af 11 sigtede i en sag om svindel med Nemid fik torsdag dom ved Retten i Aarhus. Foto: Danni Paulsen

Stod bag data-bedrageri for 13 millioner kroner:

Nu er to unge mænd dømt

Blot 16-årig dreng fra Galten er dømt i sag om omfattende svindel

To mænd har torsdag ved Retten i Aarhus erklæret sig skyldige i sammenlagt 61 forhold vedrørende svindel med NemID, der samlet involverede værdier for cirka 13 millioner kroner.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Sagen mod de to mænd på 16 og 21 år fra henholdsvis Galten og Odense blev kørt som en tilståelsessag.

Bedrageriet er begået i perioden fra januar 2020 til juni 2020, hvor de to mænd, som en del af en større, kriminel gruppe, skaffede sig adgang til tilfældige borgeres login til NemID og nøglekort for så at misbruge ofrenes bankkonti.

Den 16-årige blev idømt to år og seks måneders fængsel. Han blev udover 55 forhold vedrørende svindel med NemID desuden dømt for seks forhold af røveri, vold og vidnetrusler. Den 21-årige blev idømt tre års fængsel for 61 forhold af svindel med NemID.

De modtog begge dommen og er begge fortsat varetægtsfængslede.

"Den her type kriminalitet er særdeles indgribende over for de borgere, det er gået ud over. Derudover er det med til at undergrave tilliden til NemID. Derfor er jeg også tilfreds med, at retten har udmålt langvarige frihedsstraffe til begge tiltalte," siger anklager ved Særlig Efterforskning Vest, Mette Fladkjær.

Enheden har efterforsket sagen om omfattende svindel med NemID, og det resulterede i en større, koordineret politiaktion den 18. juni 2020, hvor de to nu dømte mænd blev anholdt sammen med ni andre mænd.

De øvrige ni mænd har endnu ikke været for retten. Derfor blev tilståelsessagen mod de to mænd kørt for lukkede døre.

ddp

Publiceret 18 February 2021 17:19