Politiet havde travlt med bødeblokken ved nok en færdselskontrol i det vestlige Aarhus.

Politiet havde travlt med bødeblokken ved nok en færdselskontrol i det vestlige Aarhus. Arkivfoto: Lars Alrø

34 fik klip i kørekortet ved færdselskontrol i det vestlige Aarhus

Østjyllands Politis færdselsafdeling foretog onsdag eftermiddag og aften nok en gang en færdselskontrol på vejene i det vestlige Aarhus og omkring Ringvejen.

49 personer blev taget i at køre for stærkt, tale i håndholdt mobil, ikke bruge sikkerhedssele, køre overfor rødt lys med mere. De fleste af overtrædelserne var faktisk så grove, at de kostede et klip i kørekortet til 34 personer.

En 20-årig mand, der lige skulle teste sin bil på Søren Frichs Vej, blev målt til at køre med 97 km/t på en strækning, hvor man kun må køre 50 km/t. Da det er under tre år siden, han har fået sit kørekort, har han udover en bøde på 4500 kroner fået kørselsforbud og skal tilbage på køreskolebænken i nogle timer samt bestå en ny teori- og køreprøve, før han atter må sætte sig bag rattet.

I Bispehaven forsøgte en civil færdselspatrulje at standse en 21-årige mandlig bilist, der kvitterede med et hårdt tryk på speederen. Uheldigvis for ham stod der rundt om hjørnet en anden patrulje, der netop havde standset en ulovlig knallert, og så sluttede flugten brat. Det viste sig, at den 21-årige mand ikke havde noget kørekort. Han fik i stedet et lift med politiet ind til politigården, hvor han fik lov til at blive natten over, da det viste sig, at han også var eftersøgt til fogedretten.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

jr

Blandt onsdagens sager kan nævnes:

18 x hastighed – herunder 11 klip og et kørselsforbud

9 x brug af håndholdt mobil

8 x manglende brug af sikkerhedssele

4 x kørsel frem for gult/rødt lys

3 x ulovlig overhaling

3 x kørsel uden førerret – heraf én på knallert

Publiceret 18 February 2021 11:15