Folk på Egå Engsø.

Folk på Egå Engsø. Øxenholt Foto

Trods usikker is: Folk set køre knallert og spille ishockey på søerne

I løbet af weekenden har Østjyllands Politi modtaget en del anmeldelser fra borgere, der har set både børn og voksne gå, løbe, skøjte, spille ishockey og sågar køre på scooter eller ATV på frosne søer. Anmeldelserne er blandt andet kommet fra søerne i Universitetsparken i Aarhus C, Årslev Engsø i Brabrand, Egå Engsø i Risskov, søen ud for Holmstrup i Aarhus V og Ramten Sø ved Ørum på Djursland.

Østjyllands Politi vil endnu engang gerne understrege, at isen endnu ikke er tyk nok til, at man kan færdes på den. Først når isen er 16 cm tyk, er den sikker at færdes på, og indtil da kan det være forbundet med livsfare at bevæge sig ud på isen, oplyser politiet.

Billedet her er fra Nappedam, Kaløvig, hvor der lørdag var rigtig mange på isen.

Billedet her er fra Nappedam, Kaløvig, hvor der lørdag var rigtig mange på isen. Øxenholt Foto

Det er den enkelte kommune, der foretager målinger og afgør, hvornår isen er tyk nok til, at man kan færdes på den. Indtil da kan færden på den usikre is ende med en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og en bøde på 1000 kroner.

Østjyllands Politi var også i weekenden ude med en kraftig advarsel til østjyderne om ikke at gå ud på isen. 

"Vi har set voksne, der går tur med børn og barnevogn på isen, og børn der leger uden opsyn. Det er jo direkte livsfarligt at gå rundt på en is, der slet, slet ikke er tyk nok endnu, og vi vil på det kraftigste opfordre folk til at holde sig væk og bruge deres sunde fornuft," lød det fra vagtchef René Ludvig i lørdags.

jr

Publiceret 08 February 2021 10:38