Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Pas på: Aarhusianer udsat for nyt udspekuleret svindelnummer

En 24-årig mand fra Aarhus er blevet franarret 5.000 kroner i forsøget på at få sit stjålne fotoudstyr tilbage.

Den unge aarhusianer fik for nogle måneder siden fået stjålet sit fotoudstyr, hvorefter han efterlyste det på Facebook.

Søndag ved 14-tiden blevet han ringet op af en ukendt person, der oplyste, at han vidste, hvor det stjålne fotoudstyr befandt sig. Den ukendte person sagde, at han ville fortælle, hvor udstyret var, hvis han fik en findeløn på 5.000 kroner.

Den 24-årige mand overførte derefter 5.000 kroner til en bankkonto og fik oplyst en adresse, hvor fotoudstyret skulle befinde sig.

Personerne, der bor på den oplyste adresse, kendte dog intet til fotoudstyret, oplyser Østjyllands Politi.

Samme svindelnummer

Senere søndag blev en 39-årig mand fra Ørsted udsat for nøjagtigt samme svindelnummer. Han havde på Facebook efterlyst nogle stjålne højtryksrensere og rensningsudstyr. Ved 16-tiden blev han ringet op af en ukendt person, der oplyste, at han vidste, hvor det stjålne rensningsudstyr befandt sig, og at han mod en dusør på 5.000 kroner ville udlevere adressen.

Manden i telefonen bad Ørsted-borgeren om at lave en straksoverførsel til en bankkonto, idet han ikke havde mulighed for at modtage penge via MobilePay. Den 39-årige syntes, manden lød meget troværdig og overbevisende, og derfor overførte han de 5.000 kroner og fik oplyst en adresse i Haderslev, hvor det stjålne rensningsudstyr skulle befinde sig. Beboerne på den oplyste adresse kendte dog intet til rensningsudstyret.

Østjyllands Politi har ikke umiddelbart set denne fremgangsmåde tidligere og opfordrer derfor til, at man tænker sig om, når man offentligt efterlyser stjålne genstande på for eksempel Facebook.

Lad være med at skrive dit telefonnummer på en sådan efterlysning, da du risikerer, at nummeret bliver misbrugt. Og lad være med at overføre penge til en person, du ikke kender, før du har sikret dig, at du faktisk også får de genstande, som du er blevet lovet, lyder rådet fra Østjylands Politi.

jr

Publiceret 26 January 2021 13:05