Pressefoto: Midttrafik

Pressefoto: Midttrafik RASMUS BAANER

Politirapporten: Hidsig passager brækkede finger på buskontrollør

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

Søndag kl. 14.30 anmodede en kontrollør i en bus i Aarhus om assistance fra politiet, da han havde tilbageholdt en 19-årig mand, som havde sat sig voldsomt til modværge i forbindelse med udstedelse af en bøde. 

Betjentene kørte til Park Allé, hvor bussen holdt, og mødte her kontrolløren samt den 19-årige, der var tydeligt vred over situationen og forsøgte at komme ud af bussen. Betjenten fik hurtigt den 19-årige til at falde lidt til ro. 

Vidner i bussen kunne fortælle, at den 19-årige mand havde hidset sig op, da kontrolløren ville udskrive bøden, og han havde forsøgt at stikke af fra bussen. Derfor havde kontrolløren fastholdt den unge mand, som kæmpede så kraftigt imod, at kontrolløren brækkede sin tommelfinger. 

Da det viste sig, at den 19-årige også havde en ulovlig peberspray i sin bæltetaske, blev han sigtet både for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og våbenloven. 

68-årig snydt af tricktyve

En 68-årig mand fik søndag omkring kl. 14.00 stjålet sin pung af to tricktyve, da han stod på fortovet på Stenvej i Højbjerg. Manden fortalte, at han var blevet kontaktet af en kvinde og en mand. Manden spurgte på gebrokkent dansk om, hvor han kunne finde tandlægen. 

Imens stod kvinden tæt på den 68-årige og smilede og gestikulerede. Efter at have talt kort med parret, gik den 68-årige fra stedet, og kort efter opdagede han, at hans pung med dankort og nogle få kontanter var blevet stjålet. 

Den 68-årige har givet følgende signalement af kvinden og manden:

Mand:

• Østeuropæisk af udseende, brun hud

• Ca. 60-65 år

• Ca. 190 cm 

• Skaldet

• Talte dansk med accent

• Iført sort, kort jakke

Kvinde:

• Østeuropæisk af udseende, brun hud

• Ca. 50-55 år

• Ca. 160-170 cm høj

• Kort, krøllet brunt hår

Brand i to biler på parkeringsplads i Risskov

Søndag morgen kl. 06.12 kørte en patrulje til parkeringspladsen ved Vejlby Risskov Hallen, hvorfra der var melding om, at to biler stod i brand. Da betjentene kom frem, var brandvæsenet i gang med at slukke ilden. 

Der var kraftig røg fra begge køretøjer, men ikke længere ild. Brandvæsenet kunne dog fortælle, at der havde været kraftige flammer fra især den ene bil, da de ankom. Politiet kender endnu ikke årsagen til branden, men undersøger nærmere.

Brand i affald gav skader på kiosk

Politi og brandvæsen rykkede natten til mandag kl. 00.50 ud til en brand ved en kiosk på Bildbjergvej i Aarhus N. 

Der var ild i nogle affaldssække, som stod ude foran butikken, og røgen havde bredt sig til kiosken, som blev beskadiget. Branden blev hurtigt slukket, og ingen kom umiddelbart noget til. 

Det er endnu uvist, hvordan branden opstod. 

Færdsel

Søndag kl. 20.14 skete der et færdselsuheld på Vestergade i Aarhus C. En 23-årig mandlig bilist blev ramt af en bilist, som efterfølgende flygtede fra stedet. Den 23-årige kom umiddelbart ikke noget til. 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

• På Vosnæsparken i Skødstrup begået mellem fredag d. 22/1 kl. 9.00 og søndag d. 24/1 kl. 15.15

• På Lindevej i Viby begået mellem fredag d. 22/1 kl. 16.00 og søndag d. 24/1 kl. 21.30

Publiceret 25 January 2021 18:18