En 41-årig mand er blevet varetægtsfængslet for drab på sin 53-årige kammerat.

En 41-årig mand er blevet varetægtsfængslet for drab på sin 53-årige kammerat. Foto: Øxenholt Foto

41-årig mand sigtet for drab på sin kammerat i Aarhus

Den 41-årige mand er blevet fremstillet i grundlovsforhør for drab på sin 53-årige kammerat

Af
Jonas Wrede Hansen

Allerede lørdag morgen havde politiet en mistanke om, at den 41-årige mand, der kontaktede politiet og forklarede, at han havde fundet sin 53-årige kammerat død i en lejlighed på Vilhelm Bergsøes Vej i Aarhus V, spillede en væsentlig rolle i det mistænkelige dødsfald.

Det oplyser politiinspektør Michael Kjeldgaard fra Østjyllands Politi til Lokalavisen Aarhus.

Den 41-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for drab, og søndag blev han fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre i Aarhus, hvor manden blev varetægtsfængslet i fire uger for at have dræbt den 53-årige mand, fortæller politiinspektøren.

Den endelige obduktionserklæring, der skal afgøre, om den 53-årige mand blev dræbt, er dog endnu ikke klar.

Der var hele lørdagen et stort politiopbud ved lejligheden på Vilhelm Bergsøes Vej i Aarhus V, hvor den 53-årige mand blev fundet død.

Der var hele lørdagen et stort politiopbud ved lejligheden på Vilhelm Bergsøes Vej i Aarhus V, hvor den 53-årige mand blev fundet død. Foto: Øxenholt Foto

"Obduktionen blev foretaget i går, og vi har ikke den endelige obduktionserklæring, da det tager lidt tid, men vi har nogle delresultater fra obduktionen, som vi læner os op ad," fortæller Michael Kjeldgaard til Lokalavisen Aarhus.

Det er de resultater, der har fået politiet til at sigte den 41-årige mand for drab. Den 53-årige er formentlig blevet dræbt som følge af stump vold, viser den foreløbige efterforskning, som også har givet politiet en klar mistanke om, at det er den 41-årige, der er gerningsmanden.

Massivt politiopbud og afspærring

Det var tidligt lørdag morgen, at Østjyllands Politi fik anmeldelsen om dødsfaldet, som politiet i første omgang kaldte for "mistænkeligt". Det var den nu drabssigtede 41-årige mand, der klokken 06.55 kontaktede politiet for at sige, at han havde fundet sin 53-årige kammerat død i lejligheden på Vilhelm Bergsøes Vej.

Politiinspektør Michael Kjeldgaard oplyser til Lokalavisen Aarhus, at den 41-årige mand blev anholdt kort tid efter politiets ankomst til stedet.

"Det var også derfor, at vi havde et grundlovsforhør søndag allerede klokken 7, så vi kunne nå det inden for den 24 timers frist, vi har," fortæller politiinspektøren.

Lørdag formiddag bekræftede vagtchef Flemming Lau i første omgang overfor Lokalavisen Aarhus, at politiet var til stede i området på grund af et mistænkeligt dødsfald, hvor et større område i den forbindelse var blevet afspærret. Politiet havde desuden afspærret en legeplads til fælleshuset på Peter Fabers Vej 17, men vagtchefen ønskede ikke at gå i detaljer.

Østjyllands Politi valgte lørdag morgen at afspærre legepladsen til fælleshuset på Peter Fabers Vej 17 i Aarhus V i forbindelse med drabsefterforskningen.

Østjyllands Politi valgte lørdag morgen at afspærre legepladsen til fælleshuset på Peter Fabers Vej 17 i Aarhus V i forbindelse med drabsefterforskningen. Foto: Øxenholt Foto

Lørdag aften udsendte Østjyllands Politi så en pressemeddelelse, hvori det blev oplyst, at det ikke kunne udelukkes, at den 53-årige mand var blevet dræbt.

Der manglede dog fortsat en del efterforskning, som blandt andet var resultatet af obduktionen.

Søndag morgen blev den 41-årige mand altså fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre, hvor han blev sigtet for drab. Det endte med, at han blev varetægtsfængslet i fire uger. Han kærede ikke kendelsen til landsretten.

Publiceret 24 January 2021 10:14