Arkivfoto:

Arkivfoto: Øxenholt Foto

Politirapporten: Buschauffør sigtet efter frontalt sammenstød med personbil

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport 22. januar 2020

21 visitationer og seks ransagninger af biler i visitationszoner

Der er det seneste døgn foretaget 14 visitationer og tre ransagninger af biler i visitationszonen i Gellerup/Toveshøj og syv visitationer og tre ransagninger af biler i visitationszonen i Trillegården/Herredsvang.

Kl. 22.25 blev en 27-årig mand blev sigtet for narkobesiddelse, da han i en kælder på Gudrunsvej i Brabrand blev fundet i besiddelse af en mindre mængde hash.

Kl. 22.44 blev en 18-årig mand sigtet for overtrædelse af våbenbekendtgørelsen ved i en bil på Gudrunsvej at være iført en skudsikker vest, idet det, uden forudgående anmeldelse til politiet, er ulovligt at bære en sikkerhedsvest på offentligt tilgængeligt sted. Vesten blev beslaglagt, og den 18-årige mand kan formentlig se frem til en bøde på 3000 kr.

Kl. 23.07 blev der ved ransagning af en bil på Gudrunsvej fundet en mindre mængde hash. Det var dog ikke muligt at finde frem til, hvem der ejede stoffet, hvorfor det blev medtaget som hittestof.

Var fælles om at begå butikstyveri

Torsdag kl. 20.56 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Superbrugen på Jægergårdsgade i Aarhus, hvor en butiksdetektiv havde tilbageholdt en butikstyv. Butiksdetektiven havde stået udenfor butikken, da han havde set fire kvinder og en dreng gå ind i butikken.

Tre af kvinderne kunne vagten genkende fra tidligere tilfælde af butikstyveri, og han gik derfor ind i butikken for at følge gruppen på videoovervågning. Undervejs så vagten, at den ene af kvinderne og drengen gik ud af butikken igen.

På videoovervågningen kunne han se de tre tilbageværende kvinder tage forskellige varer fra butikken, hvorefter de gik ned i et hjørne og puttede varerne ind under deres jakker. Kort efter kom drengen atter ind i butikken, hvor han holdt indgangsdøren, så kvinderne kunne komme ud af butikken via indgangspartiet i stedet for via kasserne.

Vagten løb efter, og fik fat i de tre kvinder udenfor butikken. Han bad dem følge med ind i butikken igen, hvor de pludselige smed alle de stjålne varer på gulvet, hvorefter det lykkedes to af dem at flygte fra stedet. Den sidste kvinde blev tilbageholdt, mens der blev ringet efter politiet.

Da betjentene ankom til stedet, blev den 42-årige kvinde anholdt og sigtet for butikstyveri. Politiet har en formodning om, hvem de to kvinder, der flygtede fra stedet, er.

Stjal 38 lightere og skubbede til butiksdetektiv

Et butikstyveri udviklede sig torsdag omkring middag til et røveri, da en 33-årig mand skubbede til en butiksdetektiv i Superbrugsen på Jægergårdsgade i Aarhus C. Butiksdetektiven så den 33-årige stoppe en øl i inderlommen, og han holdt derfor nøje øje med ham i butikken.

Ved kassen betalte den 33-årige ikke for øllen, men tog i stedet en æske med 38 lightere, inden han forsøgte at løbe ud på gaden. Han blev dog standset i udgangen af butiksdetektiven, som bad ham blive på stedet. Ifølge butiksdetektiven kvitterede den 33-årige med et hårdt skub i brystkassen.

Det lykkedes butiksdetektiven at tilbageholde manden, indtil politiet kom frem. Patruljen, der ankom, anholdt den synligt påvirkede 33-årige og sigtede ham for røveri. Under visitationen af ham fandt betjentene også lidt hash, som han blev sigtet for at besidde.

Ældre mand bestjålet af tricktyv

En 91-årig mand blev torsdag kl. 13.25 snydt af en tricktyv på p-pladsen ud for Superbrugsen på Stenvej i Højbjerg. Den 91-årige havde netop været inde at handle, da en fremmed mand kontaktede ham på p-pladsen udenfor. Manden viste sit armbåndsur og sagde på gebrokkent engelsk, at det var i stykker, og han gerne ville vide, hvad klokken var.

Den 91-årige ville gerne hjælpe og gik med manden hen til sin bil, hvor han satte sig ind og viste klokkeslættet på det digitale ur i bilen. Herefter gik den fremmede mand, og kort efter opdagede den 91-årige, at hans pung var væk, og han kontaktede derfor politiet.

Gerningsmanden beskrives som:

  • Østeuropæisk af udseende, brun hud
  • Kort, brunt hår
  • ca. 45.50 år
  • Ca. 165-170 cm høj
  • Iført beskidte cowboybukser og vindjakke
  • Så snavset og sjusket ud

Specialpatruljen fandt doping, hash og kontanter

Et tip om narkosalg førte torsdag kl. 17.40 Østjyllands Politis specialpatrulje til en adresse i Aarhus V. Her traf betjentene en 21-årig mand, som frivilligt viste en plade hash frem, som han sagde, var til eget brug.

Under ransagningen af lejligheden fandt betjentene også nogle steroider, flere tusinde kroner i kontanter, nogle digitalvægte og en del salgsposer. Derfor troede betjentene ikke på den 21-åriges forklaring, og han blev sigtet for narkosalg.

Redningsbåde i vandet efter 112-opkald

Torsdag kl. 11.52 ringede en bekymret borger 112, da han mente, han havde set en mand, der klamrede sig til en kajak i vandet ud for Light House på havnen i Aarhus. Flere redningsbåde kom hurtigt til stedet og finkæmmede et stort område til vands. Der var dog ingen spor efter hverken kajak eller mand, og da ingen personer var meldt savnet, og ingen andre vidner havde set manden, blev eftersøgningen indstillet omkring kl. 13.00.

Færdsel

Torsdag kl. 13.54 skete der et færdselsuheld på Frederiksgade i Aarhus C. En 26-årig mandlig bilist holdt stille på Frederikgade, da han åbnede førerdøren på bilen lige foran en 29-årig kvindelig cyklist, der ikke kunne undgå at køre ind i den åbne dør. Cyklisten væltede ned på jorden, men kom umiddelbart kun lettere til skade. Den 26-årige bilist blev sigtet for overtrædelse af færdselslovens bestemmelser om standsning og parkering.

Færdsel

Torsdag kl. 17.59 skete der et færdselsuheld på Silkeborgvej i Aarhus C. Et stort træ var væltet ned over vejen, hvilket fik en 37-årig mandlig buschauffør til at lægge an til at trække over i modsatte vognbane for at undgå at påkøre træet. Der var to køretøjer foran ham, der afventede fri bane fra modkørende trafik, hvorefter de trak over i modsatte vognbane for at køre uden om træet. Buschaufføren fulgte efter, men overså en bil, ført af en 54-årige mand, der kom kørende i modsatte retning, hvilket medførte frontalt sammenstød mellem bilen og bussen. Der skete dog umiddelbart ingen personskade ved sammenstødet, men det gav nogle udfordringer i trafikken, mens arbejdet med at få fjernet bilen, bussen og det væltede træ stod på. Den 37-årige buschauffør blev sigtet for manglende agtpågivenhed.

Færdsel

Torsdag kl. 18.34 skete der et færdselsuheld på Strandvejen i Aarhus C. To biler ført af henholdsvis en 27-årig mand og en 25-årig mand stødte sammen i krydset Strandvejen/Kongevejen med materiel skade til følge. Der skete umiddelbart ingen personskade.

Færdsel

Tidligt fredag morgen kl. 05.50 skete der et færdselsuheld på Rosbjergvej i Brabrand. En 30-årig mandlig cyklist kom kørende ad Rosbjergvej mod nord og skulle videre ligeud, da han blev påkørt af en bil, ført af en 46-årig mand, der kom kørende ad Rosbjergvej fra vest og skulle svinge til venstre. Cyklisten faldt af cyklen, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Han blev dog alligevel kørt til tjek på skadestuen. Den 46-årige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Indbrud i boliger

På Ørbyvej i Risskov begået mellem onsdag den 20/1 kl. 16.00 og torsdag den 21/1 kl. 15.40

Publiceret 22 January 2021 18:08