Unge mennesker fik fredag aften sigtelser for at overtræde forsamlingsforbuddet ved Himmelbjerget nær Ry.

Unge mennesker fik fredag aften sigtelser for at overtræde forsamlingsforbuddet ved Himmelbjerget nær Ry. Arkivfoto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Politiet kaldt ud til Himmelbjerget:

 For mange mennesker samlet på en gang

Sydøstjyllands Politi måtte fredag aften sigte seks personer for ikke at overholde forsamlingsforbuddet

Af
Jonas Wrede Hansen

Sydøstjyllands Politi blev fredag aften kaldt ud til Himmelbjerget ved Ry, hvor for mange mennesker i forhold til de gældende corona-regler var samlet på et sted.

Det oplyser vicepolitiinspektør Stig Simonsen fra Sydøstjyllands Politi.

Da betjente klokken 21.07 ankom til stedet, opdagede de, at seks unge personer opholdt sig sammen i området. De blev alle sigtet for at overskride forsamlingsforbuddet, som i øjeblikket kun tillader, at man er fem personer samlet på offentlige steder.

De seks personer var en 17-årig kvinde og en 18-årig mand fra Sabro, en 17-årig kvinde og en 17-årig mand fra Thorsø samt en 17-årig mand og en 18-årig mand fra Hammel.

Politiinspektør Stig Simonsen oplyser, at han ikke kender årsagen til, at de seks personer var samlet fredag aften ved Himmelbjerget.

Bøden for at overtræde forsamlingsforbuddet og for ikke at efterkomme politiets påbud er ifølge Rigspolitiet fastsat til 2.500 kroner i førstegangstilfælde. Ved gentagne overtrædelser af forbuddet kan bøden forhøjes.

Publiceret 18 January 2021 09:21