Den 53-årige mand i det hvide jakkesæt diskuterede med Paludan, inden han brød gennem politiets afspærring med en kniv.

Den 53-årige mand i det hvide jakkesæt diskuterede med Paludan, inden han brød gennem politiets afspærring med en kniv. Øxenholt Foto.

"Hold din kæft! Du er et svin": 53-årig mand ville dræbe Paludan

53-årig erkender drabsforsøg på Rasmus Paludan

"Hold din kæft! Du er et svin," råbte en 53-årig mand til Rasmus Paludan, inden han brød igennem politiets afspærringer og løb mod Stram Kurs-lederen med en kniv for at dræbe ham ved en demonstration på Grundlovsdag 2020 i Digterparken i Åbyhøj.

Episoden blev vist på video i Retten i Aarhus, hvor den 53-årige mand og en 42-årig mand i dag står tiltalt for at have forsøgt at dræbe den omstridte partileder.

Inden retssagen erklærede den 53-åriges advokat sin klient uskyldig i drabsforsøg, men i retten erkendte han sig skyldig i at have forsøgt at slå Rasmus Paludan ihjel. Det skriver Ritzau.

Den 42-årige mand, der er tiltalt for medvirken til drabsforsøget, nægter sig derimod skyldig.

Efter en hård ordveksling mellem den 53-årige mand og Rasmus Paludan stormede han gennem politiets afspærring med en kniv og løb hen mod partilederen, men blev bremset af politiet, der omringede ham og fik ham på skudhold.

"Skyd! Skyd! Skyd!," råbte han til politiet, hvilket fik tilskuere til at opfordre politiet til ikke at skyde og råbe, at manden var syg og ikke ville gøre noget.

Et varselsskud fik ham ikke til at slippe kniven, så politiet skød ham i låret og fik derefter overmandet ham og taget kniven fra ham.

jr

Publiceret 08 January 2021 13:12