Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Markant udvikling i antal juleindbrud i Østjylland

Halvt så mange østjyder har været udsat for indbrud i julen

Fra 18. december 2020 til og med 3. januar 2021 har Østjyllands Politi fået anmeldelser om 118 indbrud i private boliger.

Det er næsten en halvering i forhold til året før, hvor der kom 233 anmeldelser i samme periode. I de foregående to år blev der anmeldt henholdsvis 178 og 205 juleindbrud.

"Det er meget positivt, at langt færre østjyder har oplevet at få indbrud i deres private hjem. Indbrudstallet har været støt faldende i flere år, og i corona-tiden er der sket en meget markant nedgang. Der er ingen tvivl om, at tyvene har haft vanskelige arbejdsforhold, når så mange mennesker har været hjemme, men vi er også overbevist om, at vores forebyggende tiltag i samarbejde med blandt andet kommunerne og vores koordinerede efterforskningsindsats samlet set har haft en betydning for den positive udvikling," siger politiinspektør Michael Kjeldgaard i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

I Aarhus Kommune er antal juleindbrud mere end halveret fra 156 til 61, og i Norddjurs Kommune har der blot været ét boligindbrud i hele perioden mod 11 for et år siden. I Syddjurs er der sket et mindre fald fra 10 til otte.

Favrskov Kommune har som den eneste kommune i Østjyllands Politikreds haft flere indbrud end i de foregående år, hvilket primært skyldes en indbrudsbølge i Hadsten omkring nytår.

"Selvom der er langt færre indbrud end tidligere, er tallet stadig for højt, og vi kan også se, at der er nogle enkelte kommuner, der ikke oplevede et fald i denne jul. Det er en høj prioritet for os at nedbringe antallet af indbrud yderligere og få fat i de gerningsmænd, der står bag dem. Derfor kommer vi også i 2021 at knokle for at få standset indbrudstyvene," siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

I hele Danmark er der anmeldt 785 juleindbrud - knapt halvt så mange som året før. 

jr

Boligindbrud fra 18. december til 3. januar:

Aarhus: 61

Randers: 34

Favrskov: 12

Syddjurs: 8

Odder: 2

Norddjurs: 1

Samsø: 0

I alt: 118

Publiceret 06 January 2021 08:41