Politiet til stede ved Jydsk Væddeløbsbane efter skuddrab.

Politiet til stede ved Jydsk Væddeløbsbane efter skuddrab. Øxenholt Foto.

Handel med 50 kilo hash gik galt og endte med drab på Væddeløbsbanen: Nu er den første dom faldet

En handel med 50 kilo hash, som gik galt, har ifølge Østjyllands Politi forbindelse til skuddrabet på en 25-årig mand på Jydsk Væddeløbsbane i sommer.

Politiet har efterfølgende anholdt og varetægtsfængslet seks mænd i sagen. Fem af dem er sigtet for at deltage i narkohandlen, mens den sidste er sigtet for selve drabet, der skete 22. juli 2020.

Nu er den første dom faldet i sagen. En 41-årig mand fra Aarhus har fået en dom på halvandet års ubetinget fængsel for at have været med til at arrangere handlen med 50 kilo hash.

Han var med til at etablere kontakt mellem sælgeren og køberen af de mange kilo hash, der har en værdi af over en million kroner. Fortjenesten for hans arbejde var sat til 100.000 kroner. 

Aftalen lød på, at parterne, heriblandt den 41-årige mand, skulle mødes 22. juli ved Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus, hvor stofferne skulle udleveres. 

Han har aldrig været mistænkt for at have medvirket til selve drabet, men han kom hurtigt i efterforskernes søgelys i forhold til narkohandlen, og den 4. august blev han anholdt og senere varetægtsfængslet. 

”Det var en tilståelsessag, hvor den 41-årige erkendte sin rolle i narkohandlen, og det har også haft indflydelse på dommen. Det er tilståelsen og effektivt politiarbejde, der gør, at han relativt hurtigt efter varetægtsfængslingen nu har fået sin dom,” siger specialanklager Birgitte Ernst i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Han ankede ikke dommen, som tirsdag faldt i Retten i Aarhus.

jr

Publiceret 16 December 2020 08:41