For anden gang på få dage var der natten til fredag en spøgelsesbilist på en motorvejsstrækning i Østjylland.

For anden gang på få dage var der natten til fredag en spøgelsesbilist på en motorvejsstrækning i Østjylland. Modelfoto: Adobe Stock

Tæt på at gå helt galt:

21-årig spøgelsesbilist snittede modkørende bil på motorvej

Politiet anholdt natten til fredag en 21-årig mand, der kørte i den forkerte retning på Østjyske Motorvej

Af
Jonas Wrede Hansen

Det er ikke svært at forestille sig, hvor slemt det kunne være endt, hvis ikke politiet havde haft held med at standse den bilist, der natten til fredag kørte imod kørselsretningen på Østjyske Motorvej fra Aarhus mod Skanderborg. Tirsdag udspillede en lignende episode sig på Herningmotorvejen ved Harlev, hvor det endte tragisk med to dødsfald.

Så slemt gik det heldigvis ikke på Østjyske Motorvej, men det var tæt på.

Det oplyser vicepolitiinspektør Stig Simonsen fra Sydøstjyllands Politi.

Spøgelsesbilisten nåede nemlig at snitte en modkørende bil, før politiet fik standset ham. Det resulterede i, at sidespejlet på spøgelsesbilistens bil blev kørt af, men ingen kom alvorligt til skade, fortæller vicepolitiinspektøren.

Politiet fik fra klokken 04.22 natten til fredag flere anmeldelser om den livsfarlige kørsel. Bilisten kørte i sydgående retning i det nordgående spor, oplyser Stig Simonsen. Omkring Skanderborg blev spøgelsesbilisten bragt til standsning, og den 21-årige mand, der sad bag rattet i bilen, blev anholdt og sigtet samt taget med ind på politistationen for at få udtaget en blodprøve for at se, om manden var påvirket af narkotika eller alkohol.

Den afventer politiet stadigvæk svar på.

'

Publiceret 04 December 2020 09:23