Foto: Midttrafik

Foto: Midttrafik

Politirapporten:

Voldsom ballade om busbillet førte til anholdelse

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte torsdag kl. 13.19 til et busstoppested på Jernaldervej i Hasle, hvor nogle kontrollører stod med en ung mand, der nægtede at oplyse sit rigtige navn til dem.

Da kontrollørerne kontaktede manden i bussen, havde han ingen gyldig billet, og da de ville give ham en bøde, skrev han et navn og personnummer, der ikke stemte overens. Kontrollørerne steg derfor af bussen og kontaktede politiet.

Ifølge kontrollørenes forklaring blev manden nu meget aggressiv og råbte skældsord af dem. Da betjentene kom frem, blev skældsordene rettet mod dem, og trods gentagne formaninger om at dæmpe sig, fortsatte manden sin aggressive fremfærd.

Derfor valgte patruljen at anholde den 18-årige mand, der blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden. Da han gjorde kraftigt modstand, blev han også sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde.

Sigtet for at sælge lattergas og kokain

En patrulje fra Østjyllands Politi blev torsdag kl. 22.28 opmærksom på en bil, der kørte langsomt rundt på Mejlgade i Aarhus C. Patruljen fik dirigeret bilen ind til siden og tog kontakt til den 27-årige mandlige bilist, som virkede meget nervøs ved politiets tilstedeværelse.

Den 27-årige blev visiteret og gemt i hans underbukser lå flere salgsposer med kokain, og i hans lomme lå nogle tusinde kroner i kontanter. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkosalg, og hans bil blev ransaget. Under den ransagning fandt patruljen 11 lattergasflasker og flere lattergashætter.

Den 27-årige erkendte, at han solgte af lattergassen, hvilket han også blev sigtet for.

Endnu en ældre kvinde snydt af falske bankmedarbejdere

En 85-årig kvinde fra Hjortshøj blev torsdag eftermiddag snydt af to svindlere, der udgav sig for at være fra kvindens bank.

En mand ringede til kvinden og fortalte, at der foregik noget svindel med kvindens konto, og at han derfor ville sende en medarbejder hen til hendes adresse for at hente hendes kreditkort.

Kort efter kom en mand på besøg, og kvinden udleverede kortet til ham.

Der har været flere lignende sager i Aarhus-området den seneste tid, og Østjyllands Politi er i fuld gang med efterforskningen af svindelnumrene.

Beruset mand havde tre knive på sig

En vagt kontaktede torsdag kl. 15.54 politiet, da han opdagede en 38-årig beruset mand, som gik rundt med en kniv på Klostertorvet i Aarhus. Manden var ikke truende, men stærkt beruset, og vagten fik ham til at aflevere kniven og vente på politiet.

Da betjentene kom frem, visiterede de den 38-årige, og det viste sig, at han havde yderligere to knive på sig. Knivene blev beslaglagt, og den 38-årige blev anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven.

To dåseøl kostede 1000 kroner

Det blev et par særdeles dyre dåseøl, som en 35-årig mand torsdag tog fra Kvickly i Bruuns Galleri i Aarhus. En vagt i butikken opdagede kl. 13.58, at manden gik til kassen og betalte for nogle chips. I siderne på mandens rygsæk havde han placeret to dåseøl, som var taget fra butikken, og da han gik gennem kassen uden at betale for øllene, holdt vagten ham tilbage.

Da politiet kom frem, erkendte manden tyveriet, og da han er udenlandsk statsborger uden fast bopæl i Danmark, modtog han en bøde med det samme. Den lød på 1000 kroner for tyveriet af de to øl, han egentligt kunne have købt for 40 kroner.

Færdsel

Torsdag kl. 7.51 skete der et færdselsuheld på Djurslandsmotorvejen ved Lystrup. En 62-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 29-årig mand. Den 29-årige blev kørt til tjek på skadestuen, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Den 62-årige blev sigtet for ikke at holde nok til afstand til den forankørende.

Torsdag kl. 16.18 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej i nordgående retning ved Brabrand. En 19-årig mandlig bilist foretog et vognbaneskift, hvorefter der skete et harmonikasammenstød med to andre biler ført af hhv. en 56-årig mand og en 35-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 19-årige blev sigtet for manglende agtpågivenhed i trafikken.

Torsdag kl. 17.05 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej i nordgående retning ved Brabrand. En 43-årig kvindelig bilist kørte op bag i en bil ført af en 40-årig kvinde, som blev skubbet op i en bil med en 33-årig mand bag rattet. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade.

Torsdag kl. 19.31 blev en 70-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Åby Ringvej i Aarhus V.

Torsdag kl. 21.17 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Ringvej Syd i Viby.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Aarhus:

• På Skeltoften i Beder begået torsdag d. 3/12 kl. 6.02

• På Jettesvej i Brabrand begået torsdag d. 3/12 mellem kl. 15.00 og kl. 17.30

• På Kornbakken i Malling begået torsdag d. 3/12 mellem kl. 19.00 og kl. 21.50

Publiceret 04 December 2020 15:53