Arkivfoto

Arkivfoto

Politirapporten:

Kvinde inddrog niece og 6-årig datter i butikstyveri

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

Mandag kl. 15 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Storcenter Nord, hvor en vagt havde tilbageholdt to kvinder og en 6-årig pige, da han mistænkte dem for at have stjålet varer fra flere forretninger i storcentret.

Vagten havde sammen med en kollega kigget på overvågningskameraerne, hvor de så dem tage en pakke mundbind fra Matas og putte den ned i den 6-årige piges hat uden at betale for den.

Da vagten tilbageholdt dem, viste det sig, at de også havde stjålet nattøj fra H&M og en malebog og blyanter fra Bog & Idé. Da politiet ankom til stedet erkendte den 37-årige kvinde, at hun havde stjålet varerne, mens hendes 18-årige niece nægtede at have taget del i det.

Begge kvinder blev dog anholdt og sigtet for butikstyveri.

Ønskede ikke at tale med politiet

Natten til tirsdag kl. 01.40 kørte en patrulje ind på Circle K-tanken på Silkeborgvej i Brabrand. I samme øjeblik kørte tre biler hurtigt fra stedet og patruljen satte efter. Betjentene fik standset en af bilerne i krydset Tinesvej/Edithsvej og tog kontakt til de fem mænd, der sad i bilen. Mændene var tydeligt utilfredse med politiet tilstedeværelse og udviste aggressiv adfærd over for betjentene.

Alle fem mænd på henholdsvis 21, 22, 23, 23 og 24 år blev indledningsvist sigtet for lov om euforiserede stoffer og visiteret. Ingen af dem blev dog fundet i besiddelse af narkotika, og sigtelserne blev frafaldet igen. Det viste sig dog, at den ene af dem, den 24-årige mand, var eftersøgt til fogedretten, og han blev derfor anholdt.

Efter endt visitation fik den 22-årige mand anvist et sted, hvor han skulle stille sig og afvente, hvilket fik manden til at råbe af betjentene. Da de igen bad ham stille sig på det anviste sted, råbte han skældsord til den ene af betjentene, hvorfor han blev anholdt og sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

Havde hash og skunk i lejligheden

Mandag kl. 09.30 besøgte Østjyllands Politis specialpatrulje en adresse i Risskov, hvor de havde mistanke om, at der blev opbevaret og solgt narko. Da betjentene bankede på, åbnede lejlighedens 33-årige mandlige beboer, der fik besked på, at politiet gerne ville kigge nærmere på hans lejlighed. I forbindelse med ransagning af lejligheden fandt betjentene en mindre mængde hash og skunk, og den 33-årige mand blev derfor sigtet for narkobesiddelse.

Brand i skur

Mandag kl. 16.49 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var ild i et udhus/skue på P.O. Pedersens Vej i Skejby, Aarhus N. Da patruljen ankom til stedet, var ilden allerede slukket, og brandvæsnet kunne oplyse, at der ikke havde været fare for hverken personer eller fast ejendom.

Færdsel

Mandag kl. 12.54 skete der et færdselsuheld på Grenåvej i Risskov. En 23-årig mand kom kørende på cykel og ville overhale en 22-årig kvindelig cyklist venstre om, men da han var nået op på siden af kvinden, begyndte hun at slingre og svingede ind i siden på mandens cykel. Mandens jakke sad fast i kvindens cykelstyr og hun faldt af cyklen og fik nogle mindre hudafskrabninger. Der var umiddelbart ikke behov for yderligere behandling.

Mandag kl. 15.55 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Gudrunsvej i Brabrand.

Mandag kl. 18.15 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje ved Nørreport i Aarhus C. Bilens 18-årige, kvindelige ejer blev desuden sigtet for at have overladt førerretten til en person, der var frakendt førerretten.

Mandag kl. 20.44 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på H.C. Tvenges Vej i Aarhus C. Da manden gentagne gange er blevet taget i at køre bil uden at have førerret, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

Natten til tirsdag kl. 02.00 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Havkærvej i Tilst.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Aarhus:

  • På Nørrevænget i Tranbjerg begået søndag den 29/11 mellem kl. 18.15 og kl. 22.15
  • På Drosbjerg i Viby begået mellem fredag den 27/11 kl. 18.00 og søndag den 29/11 kl. 15.00
  • På Damagervej i Viby begået fredag den 27/11 mellem kl. 15.00 og kl. 18.00

Publiceret 01 December 2020 15:47