Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Falske bankmænd på spil igen:

Denne gang faldt ældre kvinder ikke for fupnummeret

Kvinder fra Højbjerg og Tilst forsøgt narret

Mandag fik Østjyllands Politi to anmeldelser fra ældre kvinder i Aarhus, der var blevet forsøgt svindlet af de falske bankmænd, som den seneste tid har været omtalt i flere døgnrapporter fra Østjyllands Politi.

Men denne gang var kvinderne på dupperne, og det lykkedes ikke for svindlerne at gennemføre bedrageriet.

Den første kvinde på 94 år fra Højbjerg blev ringet op mandag ved 10-tiden af en mand, der sagde han kom fra Danske Bank i Viby. Manden spurgte, om kvinden havde hævet 15.000 kroner på sin konto, hvilket hun afviste.

Manden oplyste, at der i så fald var blev svindlet med hendes bankkort, og at det ikke virkede længere. Han ville derfor komme dagen efter og hente hendes bankkort. Til det havde kvinden sagt "det kan der ikke blive tale om", hvorefter hun havde lagt røret på.

Klokkken cirka 12.30 blev en 87-årig kvinde fra Tilst udsat for nogenlunde samme svindelnummer. Denne gang var det blot Hassan fra Nordea i Viby, der ringede.

Han spurgte, om det kunne passe, at kvinden havde godkendt en transaktion til USA på 15.000 dollars, hvilket kvinden nægtede at kende noget til. Manden oplyste, at han ville komme hjem til hende om 10 minutter og hente hendes bankkort og pinkode, så kortet ikke kunne misbruges yderligere.

Manden oplyste oven i købet, at hun ville kunne genkende ham ved, at han ville være iført en blå trøje, og at han havde sort hår. Kvinden syntes dog, at opkaldet virkede lidt mistænkeligt, hvorfor hun med det samme kontaktede sin bank, der ikke kendte noget til Hassan.

Kvinden blev vejledt til at kontakte politiet med det samme, såfremt denne "Hassan" dukkede op. Det gjorde han dog aldrig.

dp

Publiceret 01 December 2020 15:31