Politiet blev fredag tilkaldt til to færdselsuheld i Aarhus.

Politiet blev fredag tilkaldt til to færdselsuheld i Aarhus. Arkivfoto

Lav sol over Aarhus drillede bilister:

Politiet kaldt ud til uheld

To gange måtte politiet fredag rykke ud til uheld, hvor solen spillede en rolle

Gnags' hit fra 1991 var fredag ret aktuel i Aarhus, for solen stod nemlig lavt over byen, hvilket var til stor gene for flere bilister. Således måtte politiet to gange rykke ud til uheld, hvor solen havde en uheldig hovedrolle.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Klokken 11:54 tikkede en anmeldelse om et færdselsuheld i Havnegade i den centrale del af Aarhus ind hos politiet. Her havde en 38-årig kvindelig bilist i forbindelse med køkørsel overset, at en 54-årig mandlig bilist bremsede. Den 38-årige kvinde forklarede til politiet, at hun var blevet blændet af lav sol. Det resuterede i, at kvinden påkørte traileren, der var monteret på den 54-åriges bil.

Klokken 15:41 spillede solen endnu en gang en uheldig rolle. Denne gang var det på Skanderborgvej i Viby, hvor en 79-årig mandlig bilist kom kørende ad Skanderborgvej i sydvestlig retning. Han havde ikke observeret, at der var vejarbejde foran ham, da han havde fået solen i øjnene. Det fik den 79-årige mand til at påkøre en betonklods. Den 79-åriges køretøj punkterede på højre fordæk og kunne derfor ikke køre fra stedet.

Den 79-årig fik selv via vejhjælp fjernet sin bil, oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

jwh

Publiceret 21 November 2020 09:24