Den udbrændte bil på Gudrunsvej i Brabrand.

Den udbrændte bil på Gudrunsvej i Brabrand. Foto: Presse-fotos.dk

Politirapporten: Bilbrand i Brabrand

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport 20. november 2020

Bilbrand i Brabrand

Politi og brandvæsen blev natten til fredag kl. 00.14 kaldt til en brand i en bil på en p-plads på Gudrunsvej i Brabrand. Brandvæsnet fik slukket branden, men bilen nåede at brænde helt ud.

Ved siden af den brændte bil stod to andre biler, der havde fået knust ruderne, og de lugtede kraftigt af benzin.

Foto: Presse-fotos.dk

Østjyllands Politi efterforsker branden som påsat og har mistanke til, at gerningsmændene også har forsøgt at antænde de to andre biler.

Har du set nogle mistænkelige personer eller køretøjer ud for Gudrunsvej nr. 66 natten til fredag, så hører Østjyllands Politi gerne fra dig via tlf. 114.

Flere ældre kvinder snydt af falske bankmedarbejdere

I denne uge har Østjyllands Politi modtaget fem anmeldelser om ældre kvinder i Aarhus, der er blevet snydt af svindlere, der har taget deres kreditkort.

Tre af anmeldelserne kom torsdag, og fremgangsmåden har været den samme i alle tilfælde.

En mand ringer til kvinderne fra hemmeligt nummer og udgiver sig for at være fra banken. Han forklarer, at der er problemer med deres kreditkort og lokker dem til at fortælle deres pinkode.

Herefter fortæller han, at han vil sende en medarbejder ud og hente dankortet. Kort efter ankommer en mand til kvindens adresse, og han får udleveret dankortet.

I alle fem tilfælde er der blevet hævet mange tusinde kroner på kvindernes kort.

Østjyllands Politi er i fuld gang med efterforskningen af sagerne for at finde frem til gerningsmændene.

På baggrund af sagerne opfordrer Østjyllands Politi til, at særligt ældre borgere er ekstra opmærksomme, hvis de bliver ringet op af banken. En bankmedarbejder vil aldrig på den måde bede om en pinkode, NemId eller andre personfølsomme oplysninger, og de vil aldrig komme på besøg for at afhente et kreditkort.

Tag gerne en snak med dine ældre familiemedlemmer og advar dem om fremgangsmåden.

Betjente afbrød hashhandel

Betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje fik torsdag kl. 17.20 øje på noget, der lignede en handel med stoffer på Skovhøj i Hasselager. Betjentene så, hvordan en mandlig bilist kørte langsomt op på siden af en anden bil med en mand bag rattet. Da, der blev udvekslet noget mellem mændene, tog betjentene kontakt og visiterede mændene og ransagede bilerne.

En 38-årig mand blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da han havde en mindre mængde hash på sig, mens en 24-årig mand blev sigtet for at have solgt hashen. I den 24-åriges lomme lå flere tusinde kroner i kontanter, og i bilen lå flere klumper hash. Både penge og stoffer blev beslaglagt.

Ung kvinde stjal varer i Odder og Aarhus

En 19-årig kvinde blev torsdag kl. 16.49 tilbageholdt af et par medarbejdere i Matas i Veri Centret i Risskov, efter hun havde stjålet nogle kosmetikprodukter. Personalet havde set kvinden putte varer i lommen, og da hun gik ud uden at betale, løb medarbejderne efter og fik fat i den 19-årige, som blev på stedet, indtil en patrulje kom frem.

Ud over varerne fra Veri Centret havde kvinden også en række andre varer på sig. Hun erkendte, at hun havde stjålet fra en Matas i Odder, hvorefter hun havde taget bussen til Aarhus. Her havde hun stjålet fra butikker i Bruuns Galleri og i Løvbjergcentret, inden hun var taget til Veri Centret.

Den 19-årige blev anholdt og blev sigtet for en række tyverier.

Færdsel

Torsdag kl. 10.52 skete der et færdselsuheld på Paludan-Müllers Vej i Aarhus N. En 40-årig mandlig bilist stødte sammen med en lastbil i forbindelse med et vognbaneskift. Ifølge den 40-årige var det en lastbil med cementblander, som ramte ind i siden på hans bil. Lastbilchaufføren kørte videre uden at give sig til kende. Bilisten kom umiddelbart ikke noget til.

Færdsel

Torsdag kl. 13.38 skete der et færdselsuheld i krydset Randersvej/Hovhedevej i Galten. En 30-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 72-årig mand, som blev skubbet ind i en bil ført af en 26-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 30-årige mand blev sigtet for ikke at have holdt nok afstand til den forankørende.

Færdsel

Torsdag kl. 15.15 skete der et færdselsuheld i krydset Viborgvej/Højkolvej i Aarhus V. En 19-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 49-årig kvinde. Den 49-årige kvinde blev efterfølgende kørt til hospitalet, men hun kom umiddelbart ikke alvorligt til skade.

Færdsel

Torsdag kl. 15.41 skete der et færdselsuheld på Edwin Rahrs Vej i Brabrand. En 53-årig kvindelig bilist kørte ud fra en indkørsel ud på vejen, hvor hun ramte ind i en 41-årig mand, der kom kørende på el-løbehjul. Manden kom umiddelbart ikke alvorligt til skade.

Færdsel

Torsdag kl. 18.54 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Janesvej i Brabrand.

Færdsel

Torsdag kl. 20.00 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Gudrunsvej i Brabrand.

Færdsel

Torsdag kl. 22.13 blev en 45-årig mand anholdt og sigtet for at køre spritkørsel på sin knallert, da han blev standset af en patrulje på Birkeparken i Åbyhøj.

Færdsel

Natten til fredag kl. 2.43 blev en 36-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Edwin Rahrs Vej i Brabrand.

Indbrud i boliger i Aarhus

På Gammel Strandvangsvej i Egå begået onsdag d. 18/11 mellem kl. 9.00 og kl. 23.00

jr

Publiceret 20 November 2020 16:30