Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Politirapporten: Politiet advarer om ny type svindel mod ældre

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport 19. november 2020

Blev ringet op fra ”Nordea” og udleverede sit kort til ”postmanden”

Onsdag kl. 15.45 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 82-årig kvinde i Aarhus Vest, der tidligere på dagen var blevet rindet op fra en mand, der udgav sig for at være fra Nordea. I en samtale, der varede i over 45 minutter, oplyste manden, at kvindens kreditkort var blevet misbrugt. Det lykkedes manden i telefonen at få kvinden til at oplyse sin pinkode, hvorefter han forklarede, at banken nu ville sende en postmand ud til hende for at afhente hendes kreditkort.

Ca. en time senere ankom en mand, der kaldte sig Hassan til kvindens adresse. Manden var udenlandsk af udseende og var iført en bordeauxfarvet bluse. Kvinden gav ham sit kreditkort og indså først efterfølgende, at hun var blevet snydt, hvorefter hun ringede til Nets for at spærre sit kort. Her fik hun oplyst, at kortet allerede var blevet misbrugt, og at der var hævet et større beløb på hendes konto.

I tirsdagens døgnrapport blev der beskrevet en lignende hændelse med samme fremgangsmåde, og Østjyllands Politi vil derfor opfordre til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra banken. Er man i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken. Derudover advarer politiet imod, at man udleverer sine kreditkort eller andre personlige oplysninger til fremmede.

Da de seneste dages hændelser har været målrettet ældre personer, vil politiet også opfordre børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

Havde ulovlig kniv i bilen

Onsdag kl. 10.19 observerede en patrulje på Viby Ringvej en bil, der kørte med høj fart og betjentene kørte efter for at få standset bilen. Det lykkedes i en buslomme på Ringvejen, hvor betjentene tog kontakt til den 27-årige mandlige fører. Da der lugtede af hash i bilen, blev den ransaget af betjentene, der dog ikke fandt nogen stoffer, men til gengæld en ulovlig kniv, som den 27-årige mand blev sigtet for at besidde.

Madlavning endte med ild i gryden

Onsdag kl. 21.41 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var røgudvikling fra en lejlighed på Søndervangen i Viby. Det viste sig, at lejlighedens 26-årige kvindelige beboer havde været i gang med at lave mad i køkkenet, hvor hun havde sat en gryde med olie på en tændt kogeplade.

Kvinden har forklaret til politiet, at hun havde forladt køkkenet i ca. 10 minutter, og da hun kom retur opdagede hun, at der var gået ild i gryden og i emhætten. Hun fik hjælp fra underboen til at slukke ilden. Den 26-årige kvinde blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

Færdsel

Onsdag kl. 07.36 skete der et færdselsuheld på Søndre Ringgade i Aarhus C. En 32-årig mandlig bilist kom kørende i lastbil ad Søndre Ringgade mod syd og ville skifte til 1. vognbane, da han stødte sammen med en anden bil, ført af en 31-årig kvinde, der kom kørende i 1. vognbane. Kvindens bil ramte en jordvold og væltede om på siden. Den 31-årige kvinde blev tilset i en ambulance, men var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade.

Færdsel

Natten til torsdag kl. 00.49 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Huginsvej i Åbyhøj.

Indbrud i boliger i Aarhus

  • I Solbærhaven i Lystrup begået onsdag den 18/11 mellem kl. 07.00 og kl. 12.30
  • På Gammel Strandvangsvej i Egå begået onsdag den 18/11 mellem kl. 18.15 og kl. 19.15
  • På Thunøgade i Aarhus C begået onsdag den 18/11 mellem kl. 17.30 og kl. 22.30

jr

Publiceret 19 November 2020 19:57