Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Politirapporten: Færdselsuheld med spiritus og store materielle skader

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport 18. november 2020

Færdsel

Tirsdag kl. 23.12 skete der et færdselsuheld i krydset Paludan-Müllers Vej/Vestre Ringgade i Aarhus C. En 20-årig mandlig bilist kørte frem for ubetinget vigepligt og lige ud foran en anden bil, der blev ført af en 29-årig mand. Der skete sammenstød mellem de to biler med betydelig materiel skade til følge. Der skete dog umiddelbart ingen personskade. Det viste dig, at den 20-årige mand var påvirket af alkohol og han blev derfor sigtet for spirituskørsel.

Færdsel

Tirsdag kl. 06.06 skete der et færdselsuheld på Axel Gruhns Vej i Højbjerg. En 41-årig mandlig bilist overså, at en bil, ført af en 59-årig mand, ville svinge til venstre ad en indkørsel på Axel Gruhns Vej og han påkørte derfor bilen bagfra. Sammenstødet gav større materielle skader på begge biler og den 41-årige mand sad kortvarigt fastklemt med nakkesmerter og blev kørt til tjek på skadestuen.

Færdsel

Tirsdag kl. 08.28 skete der et færdselsuheld på Oliehavnsvej i Aarhus C. To biler ført af henholdsvis en 38-årig mand og en 54-årig mand kørte sammen ved indkørsel til et parkeringsområde. Der skete kun materiel skade ved uheldet.

Færdsel

Tirsdag kl. 16.40 skete der et færdselsuheld i krydset Vindrosen/Ringvejen i Risskov. En 76-årig kvindelig bilist kom kørende ad Vindrosen og skulle krydse Ringvejen, men nåede ikke over krydset, inden lyset skiftede til rødt. Hun blev derfor påkørt af en anden bil, ført af en 33-årig mand, der kom kørende fra tværgående retning. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet.

Færdsel

Tirsdag kl. 18.50 skete der et færdselsuheld i krydset Trige Centervej/Smedebroen. En 19-årig mand kom kørende på knallert ad Trige Centervej, da han påkørte en forankørendebil, ført af en 32-årig kvinde, da denne bremsede ned for at svinge til højre. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved sammenstødet. Det viste sig, at den 19-årige knallertfører ikke havde førerret til stor knallert, og at knallerten heller ikke var forsikret. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret og for ikke at have tegnet forsikring på knallerten.

Narkokørsel

Natten til onsdag kl. 02.02 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Lystrup Centervej i Lystrup. Ved ransagning af bilen fandt betjentene to knive, en peberspray og noget hash, og den 22-årige mand blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven, overtrædelse af våbenloven og for narkobesiddelse.

Narkokørsel

Natten til onsdag kl. 01.24 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, narkobesiddelse, kørsel uden førerret og for fornærmelig tiltalte mod polititjenestemand, da han blev standset af en patrulje på Havkærvænget i Tilst.

Forsøgt brugt som ”muldyr”

Tirsdag fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 18-årig mand, der oplyste, at han dagen forinden var blevet forsøgt brugt som, det politiet betegner som muldyr. Den 18-årige mand fortalte, at han mandag ved 15-tiden var på vej frem fra skole, da han på Tilst Skolevej i Tilst blev antastet af to unge mænd, der spurgte, om han ville hæve nogle penge for dem, hvilket han sagde nej til.

Den 18-årige følte sig dog truet af de to mænd og sagde derfor alligevel ja til at hjælpe, og han gik med den ene af mændene hen til hæveautomaten ved Djurslands Bank. Manden overførte 9000 kroner til den 18-årige, der herefter forsøgte at hæve pengene, hvilket dog ikke lykkedes for ham. Han sendte derfor pengene retur til manden via MobilePay.

Den 18-årige endte med ikke at blive brugt som muldyr i denne sag, men fremgangsmåden er kendt af politiet. Et muldyr er en person, der stiller sin konto til rådighed for kriminelle, ved at de kriminelle sætter penge ind på muldyrets konto og beder vedkommende om enten at hæve pengene i kontanter eller overføre til en ny konto, købe en vare eller et gavekort. Men man risikerer at gøre sig skyldig i hvidvask, og det kan ende i bøder eller betinget fængsel og en plet på straffeattesten. Østjyllands Politi opfordrer til, at man forholder sig kritisk, hvis nogen vil have adgang til ens konto eller beder en om hjælp til at hæve penge.

Betjente fandt narko og dyrt julepynt

Østjyllands Politi tog tirsdag formiddag ud til en lejlighed i Brabrand på baggrund af en mistanke om, at der blev solgt narko fra stedet. Under ransagningen fandt betjentene kokain, cannabis og et en del tusinde kroner i kontanter. Den 24-årige mandlige beboer blev anholdt, og da der var flere tegn på, at han solgte af stofferne, blev han sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.

Ud over narko og penge fandt patruljen også flere Georg Jensen jule-uroer i æsker. Den 24-årige nægtede at have stjålet dem, men fortalte at han havde købt dem for nogle få hundrede kroner af en anden mand. Han ville dog ikke fortælle yderligere om sælgeren eller uroerne, og han endte med også at få en sigtelse for hæleri.

Havde tasken fuld af varer

Tirsdag kl. 16.44 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Bahne i Søndergade, hvor personalet havde tilbageholdt en butikstyv. En medarbejder i butikken var blevet opmærksom på en mand, der opførte sig mistænkeligt. Kvinden tog kontakt til manden og kunne se, at han havde nogle varer i sin taske, som han formentlig havde stjålet fra andre butikker.

Manden fremviste selv flere varer, som han havde stjålet, og da politiet ankom til stedet, blev den 30-årige mand anholdt og sigtet for butikstyveri. I forbindelse med visitation af manden fandt betjentene en kniv, og han blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven.

Indbrud i boliger i Aarhus

På Rønnevej i Risskov begået tirsdag den 17/11 kl. 16.59

På Holme Møllevej i Højbjerg begået onsdag den 18/11 kl. 02.00

jr

Publiceret 18 November 2020 17:44