Foto: Rigspolitiet

Intensiv færdselsindsats i Aarhus V:

Bilister kører for stærkt og over for rødt lys

Færdselsbetjente fra Østjyllands Politi har har et særligt fokus på det vestlige Aarhus, og det har indtil videre medført knap 400 sigtelser

Østjyllands Politi oplyser fredag eftermiddag i en pressemeddelelse, at der er skrevet tæt på 400 sigtelser i forbindelse med den intensiveret færdselsindsats, som politiet den seneste måned har foretaget i det vestlige Aarhus. Det har betydet en lang række bøder og klip, og flere bilister er blevet frakendt kørekortet.

Senest onsdag aften foretog politiet endnu en kontrol i området, der førte til 21 sigtelser. De fleste sager handlede om for høj fart, men også overhaling højre om og kørsel over for rødt lys blev noteret af betjentene, fremgår det af pressemeddelelsen.

Det er ikke nyt, at der er mange kontroller i området, for Østjyllands Politi har længe har haft et stort fokus på trafikkulturen i og omkring det vestlige Aarhus. Men resultatet af en stor færdselsindsats i starten af oktober og en færdselsulykke med dødelig udgang i krydset Edwin Rahrs Vej/Åby Ringvej har fået politiet til at skrue endnu mere op for tilstedeværelsen på vejene i Aarhus Vest.

”Vi oplever desværre, at alt for mange trafikanter ikke overholder færdselsloven i området. Det er med til at skabe utryghed hos de andre trafikanter, og det øger risikoen for færdselsuheld. Vi gennemfører rigtig mange færdselskontroller i området på flere forskellige tidspunkter i døgnet, og vi er markant til stede på vejene. Dét tryk fortsætter vi med så længe, vi kan se, at der fortsat er så mange, der ikke overholder færdselsreglerne,” siger politiinspektør Brian Voss Olsen i pressemeddelelsen.

Patruljer slår hårdt ned på forseelser

I sidste måned foretog politiet en målrettet indsats i området over flere dage, og her endte det med 319 sigtelser for forskellige færdselsforseelser. Blandt andet kørte 28 bilister over for gult eller rødt, 33 foretog ulovlige sving, og fem blev frakendt kørekortet for at køre for stærkt.

Udover både store og mindre målrettede færdselsindsatser, har Østjyllands Politis patruljer på daglig basis også øget opmærksomheden på vejene i Aarhus Vest, og der bliver slået ned på de trafikanter, som overtræder færdselsreglerne. Færdselskontrollerne bliver nøje udvalgte via politimæssige analyser og ikke mindst input fra borgerne.

”Vi skriver som udgangspunkt alle færdselsforseelser, vi konstaterer, vi inddrager folks kørekort på stedet, når der er grundlag for det, og når det er muligt, konfiskerer vi bilen,” siger Brian Voss Olsen i pressemeddelelsen.

Østjyllands Politi oplyser desuden, at den færdselsulykke, der i begyndelsen af oktober kostede en ung kvinde livet i det vestlige Aarhus, fortsat er ved at blive efterforsket, og der er endnu ikke rejst tiltale i sagen. Politiet kan derfor ikke sige noget nærmere om, hvordan ulykken skete.

jwh

Publiceret 06 November 2020 15:03