En ung kvinde blev for nylig trafikdræbt i krydset Edwin Rahrs Vej og Ringvejen.

En ung kvinde blev for nylig trafikdræbt i krydset Edwin Rahrs Vej og Ringvejen. Øxenholt Foto

Færdselsindsats i Aarhus V: Bilist frakendt førerret kørte over for rødt lys i dødskryds

Færdselspolitiet foretog torsdag eftermiddag og aften en færdselskontrol i Aarhus Vest, som endte med, at 23 personer blev sigtet for at overtræde færdselsloven.

16 kørte så meget for stærkt, at de fik et klip i kørekortet, og en enkelt kørte så stærkt, at vedkommende får en betinget frakendelse af kørekortet.

Derudover var der blandt andet en bilist, som allerede var frakendt førerretten, men alligevel kørte bil og oven i købet kørte over for rødt lys i krydset Edwin Rahrs Vej/Ringvejen.

Der har i den seneste tid været megen debat om netop dette kryds, fordi der for nylig blev kørt en ung fodgænger ihjel i krydset.

Også for to år siden blev en anden ung kvinde kørt ihjel i det samme fodgængerfelt i krydset over Ringvejen ved Edwin Rahrs Vej. Bilisten blev dømt for at have kørt over for rødt lys og kendt skyldig i uagtsomt manddrab. Dommen lød på en måneds fængsel og et års frakendelse af kørekortet.

Østjyllands Politi foretager jævnligt færdselskontroller i det vestlige Aarhus, hvor der ifølge politiet er store problemer med trafikkulturen. Det blev bekræftet så sent som for et par uger siden, hvor politiet uddelte flere hundrede sigtelser til bilister for at overtræde færdselsloven.

jr

Publiceret 23 October 2020 17:30