Væltet skorsten i Aarhus Havn

Væltet skorsten i Aarhus Havn Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Væltet skorsten var 102 meter høj og fra 2005

Aarhus Havn oplyser i en pressemeddelelse, at den væltede skorsten på havnen var 102 meter høj og opført i 2005. Den væltede kort før midnat ned fra Himmerland Grovvarers bygning på Kornpieren og ud i havnebassin 3.

Ingen mennesker kom til skade, men skibstrafikken vil i nogen grad være påvirket, indtil skorstenen er fjernet.

”Aarhus Havn ejer arealet, men ikke bygninger og installationer. Vi er i tæt dialog med Himmerlands Grovvarer og de øvrige virksomheder, der er berørt af hændelsen. Desuden er vi i gang med at opsætte bøjer i havnebassinet med henblik på at omdirigere skibe i området,” siger havnedirektør Thomas Haber Borch.

Østjyllands Politi oplyser, at det var en medarbejder på et skib, der klokken 23.32 alarmerede politiet om episoden. Medarbejderen hørte et højt brag og så derefter, at den høje skorsten var væltet gennem en bygning ud på havnearealet og i vandet. Der var stort set ingen mennesker til stede på havnearealet, og som nævnt kom ingen personer til stede.

Østjyllands Politi og Arbejdstilsynet undersøger sagen, og beredskabet står for det videre oprydningsarbejde ved Kornpieren, der er delvist afspærret. Det er uvist, hvornår arbejdet med skorstenen er slut.

Aarhus Havn oplyser, at man bistår med koordinering og ressourcer i det omfang, myndighederne efterspørger dem.

jr

Publiceret 22 October 2020 11:45