Arkivfoto:

Arkivfoto: Øxenholt Foto

Banderne er faldet til ro: Politiet ophæver visitationszone i Aarhus

En ulmende konflikt mellem to bander fra Brabrand og Trillegården fik 30. september til at oprette en visitationszone og strafskærpelseszone i det vestlige Aarhus.

Siden da har der ifølge Østjyllands Politi været ro i det vestlige Aarhus, og politiet ophæver derfor visitationszonen til midnat mellem onsdag 21. oktober og torsdag 22. oktober.

I løbet af de tre uger med visitationszone er der visiteret 115 personer og ransaget 19 biler. Under visitationerne har politiet beslaglagt tre stikvåben, to slagvåben, en del patroner, en mindre mængde narkotika og nogle tusinde kroner i kontanter.

”Vi har lagt et massivt pres på banderne med en lang række visitationer og ransagninger og har fjernet flere stoffer og våben fra gaden. Det er vores vurdering, at visitations- og strafskærpelseszoner har været med til at skabe ro i området, og at vi nu kan lægge dem tilbage i værktøjskassen. Men vi er klar til hurtigt at tage dem frem igen, hvis det bliver nødvendigt,” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

”Vi vil fortsat have øget patruljering i området, og vores betjente har mulighed for at visitere og ransage, hvis de støder på mistænkelige personer. Derudover efterforsker vi stadig en lang række sager i bandemiljøet for at få de kriminelle stillet til ansvar. Politiets indsats stopper ikke, selvom zonerne stopper,” siger chefpolitiinspektøren.

jr

Publiceret 21 October 2020 11:44