ATK-foto af vanvidsbilist, der kørte 133 km/t på Søren Frichs Vej i Åbyhøj.

ATK-foto af vanvidsbilist, der kørte 133 km/t på Søren Frichs Vej i Åbyhøj. Foto: Østjyllands Politi

Vanvidsbilist i Åbyhøj: Kørte 133 km/t i byzone

En ung mand blev mandag aften klokken 20.45 målt til at køre 133 km/t på Søren Frichs Vej i Åbyhøj, hvor man ellers kun må køre 50 km/t.

Han kan dermed vinke farvel til kørekortet, idet man får en ubetinget frakendelse af kørekortet, hvis man kører mere end dobbelt så stærkt som tilladt. Bilisten overskred hastighedsgrænsen med 166 procent og kørte dermed nærmere tre gange gange så stærkt end to gange så stærkt end tilladt.

Den vilde fartoverskridelse skete på Søren Frichs Vej ud for Kresten Kolds Vej i østlig retning, hvor Østjyllands Politi fra klokken 17.24 til 21.14 foretog en Automatisk Trafikkontrol. Det oplyser Østjyllands Politi til Lokalavisen.

I løbet af de knap fire timer blev 33 trafikanter målt til at køre for stærkt. Udover den nævnte sag kan tre af dem se frem til at få et klip i kørekortet, idet de kørte mere end 30 procent for stærkt (fra 66 til 80 km/t), og én står til en betinget frakendelse af kørekortet, hvilket sker, når man kører 81-100 km/t i en 50 km-zone.

Politiet kan på grund af en teknisk fejl ikke oplyse det præcise antal køretøjer, som blev målt i færdselskontrollen, men en halv time før, man vendte snuden hjemad, havde 239 køretøjer passeret stedet i måleretningen.

jr

Publiceret 20 October 2020 09:25