Ikke alle aarhusianere bremser for gult - eller rødt lys.

Ikke alle aarhusianere bremser for gult - eller rødt lys. Logo: Østjyllands Politi.

81 bilister taget i at køre over for gult eller rødt lys i Aarhus

Aarhus Kommune og Østjyllands Politi har igen i år arbejdet sammen om kampagnen Brems for Gult, der sætter fokus på trafikanternes adfærd i de aarhusianske lyskryds.

I løbet af de seneste to uger har politiets færdselsbetjente været ekstra til stede flere af byens kryds og skrevet bøder til de bilister, der ignorerede de gule eller røde lys.

60 bilister er sigtet for at køre over for gult, og 21 for at køre over for rødt lys.

”Vi håber, at vi har fået skabt lidt mere opmærksomhed på, hvor vigtigt det er, at man orienterer sig ordentligt, når man kører frem mod et kryds, og at man respekterer lyssignalerne. Udgangspunktet er, at man altid skal bremse for gult, og det budskab håber vi, at bilisterne tager til sig,” siger vicepolitiinspektør Heine Hansen i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Under kampagnen har man blandt andet kunne teste sig selv i en teoriprøve om, hvordan man gebærder sig i et lyskryds, og man har kunnet se kampagnefilm og plakater i byrummet.

Det koster en bøde på 1.500 kroner at køre over for gult. Kører man over for rødt, giver det som udgangspunkt en bøde på 2.000 kroner og et klip i kørekortet.

jr

Publiceret 14 October 2020 10:33