Arkivfoto.

Politirapporten:

Rumæner anholdt i aarhusiansk Rema 1000

Her er uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

Politiet blev mandag aften klokken 21.04 tilkaldt til Rema 1000-butikken på Vesterbro Torv i det centrale Aarhus, hvor en medarbejder og en kunde tilbageholdt en mandlig butikstyv, som havde stjålet to svinemørbrad og to flæskestege.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Manden forsøgte at stikke af, men medarbejderen låste døren og kontaktede politiet. Da betjentene ankom, blev den 39-årige mand anholdt og sigtet for butikstyveri. Da han er udenlandsk statsborger fra Rumænien, fik han en straksbøde på 500 kroner, oplyses det i døgnrapporten.

Døgnets øvrige hændelser

Anholdt for at forstyrre den offentlige orden

Mandag klokken 16.36 kørte en patrulje forbi Klostertorvet i Aarhus, hvor der var meldinger om, at der var dårlig stemning. Da patruljen ankom til stedet, var der samlet cirka 10 til 15 personer, og der blev spillet musik, råbt højlydt og smidt med dåser og andet affald. En vagt på stedet oplyste til betjentene, at særligt én person havde været opfarende og truende overfor vagterne.

Betjentene observerede den pågældende, der var meget højrøstet og konfliktsøgende. Betjentene tog derfor kontakt til ham, og bad ham om at forlade stedet. Dette ønskede han ikke, og den 31-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. I forbindelse med anholdelsen råbte den 31-årige skældsord efter betjentene, og han blev derfor også sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

Sigtet for at stjæle tre bor i Bauhaus

Mandag klokken 16.04 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Bauhaus i Tilst, hvor personalet havde tilbageholdt to butikstyve, som havde stjålet tre bor. En butiksdetektiv havde set de to mænd komme ind i butikken og besluttede at følge efter dem, da han syntes, de udviste en mistænkelig adfærd. Butiksdetektiven så de to mænd tage tre bor ud af emballagen og beholde borene i hånden, hvorefter de gik til kassen og betalte for et bor, der fortsat var i emballagen.

Da butiksdetektiven konfronterede de to mænd, kastede den ene af dem de tre bor fra sig, som han havde haft i hånden. Da to mænd blev opfarende, og politiet blev tilkaldt. Da betjentene ankom til stedet, blev de to mænd på henholdsvis 58 år og 70 år anholdt og sigtet for butikstyveri.

Færdsel

Mandag klokken 12.07 skete der et færdselsuheld på Tilst Skolevej i Tilst. En 26-årig mandlig bilist ville foretage en uvending, men han overså en anden bil, der kom kørende fra modsatte retning, og som derfor kørte ind i den 26-åriges bil. Der skete kun materiel skade ved uheldet. Den 26-årige mand blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Mandag klokken 12.10 skete der et færdselsuheld på Grenaavej i Skødstrup. To biler kom kørende bag ved hinanden ad Grenåvej, da den 80-årige kvinde, der sad i den bagerste bil, var uopmærksom et øjeblik og derfor kørte op bag i den trailer, som den forankørende bil, der blev ført af en 66-årig mand, havde spændt bagpå. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet. Den 80-årige kvinde blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Indbrud

På Birkebakken i Lystrup begået mellem lørdag den 10/10 klokken 10.00 og mandag den 12/10 klokken 09.30

På Fredensgårdsvej i Højbjerg begået mellem søndag den 11/10 klokken 12.00 og mandag den 12/10 klokken 15.45

jwh

Publiceret 13 October 2020 19:51