Politiet undersøger bil på gerningsstedet i Åbyhøj.

Politiet undersøger bil på gerningsstedet i Åbyhøj. Øxenholt Foto.

63-årig mand skød med salonriffel mod bil med tre personer

Af
Jeppe Rafn

Opdatering: Den 63-årige mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

En 63-årig mand bliver i dag fremstillet in absentia i grundlovsforhør i Retten i Aarhus.

Han er sigtet for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder på et offentligt sted og for at have udsat andre for fare ved at affyre et skud mod en bil. Han sigtes desuden for trusler ved at have sigtet mod bilen, oplyser Østjyllands Politi.

Episoden skete ved Engparken i Åbyhøj søndag aften lige omkring klokken 23.

"Der sidder tre personer i en bil, som han sigter på med en riffel. De kører væk, og så affyrer han et skud mod bilen," fortæller pressemedarbejder Janni Lundager, Østjyllands Politi.

At han bliver fremstillet in absentia betyder, at han ikke selv vil være til stede i retten.

Øxenholt Foto

"Han er indlagt på skadestuen, og vi vurderer, han ikke er i stand til at møde op," siger pressemedarbejder Janni Lundager, Østjyllands Politi.

Politiet ønsker ikke at uddybe, hvorfor den 63-årige mand ikke er i stand til at møde op i retten, ligesom man ikke ønsker at oplyse nærmere detaljer i sagen, fordi politiet vil anmode om lukkede døre ved grundlovsforhøret.

De tre personer i bilen anmeldte episoden søndag klokken 23.02, og politiet har hele natten efterforsket sagen og forsøgt at finde frem til gerningsmanden. Han blev anholdt i området i morges klokken 7.01, hvor man også fandt våbnet, som var en salonriffel.

Der er intet, der tyder på, at den anholdte har nogen relation til den igangværende bandekonflikt.

Publiceret 12 October 2020 13:56