Foto: Danni Paulsen

Foto: Danni Paulsen

Fire unge aarhusianere dømt:

Næsten 200 butikstyverier udløste ni års fængsel

Unge mænd har begået butikstyveri i det meste af Jylland

Fire professionelle butikstyve er tilsammen blevet idømt ni års fængsel for adskillige butikstyverier begået i både Nordjylland, Midt- og Vestjylland, Østjylland og Sydøstjylland.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De fire dømte er alle mænd fra Aarhus-området på henholdsvis 20, 21, 23 og 24 år. Den 23-årige fik den hårdeste dom på to år og ni måneders fængsel for i alt 71 butikstyverier. En 20-årig mand fik to år og seks måneder for 63 tyverier, mens hans bror på 21 år fik to år og tre måneder for 41 tyverier. Den 24-årige mand blev idømt et år og seks måneder for 22 butikstyverier og forsøg herpå.

"Jeg er meget godt tilfreds med strafudmålingen, idet straffene er en videreførelse af den linje, der er lagt de sidste to-tre år, hvorefter professionelt planlagte butikstyverier bedømmes som grov berigelseskriminalitet," siger anklager Jhin Lee.

De fire mænd er dømt for sammen med hinanden, og med andre, at have begået butikstyverier, hvor nogle af dem distraherede medarbejderne i butikken, mens andre stjal blandt andet fødevarer, tøj, parfume, kontanter, kaffe, cigaretter, øl og sodavand.

I nogle tilfælde havde de endda brugt butikkens egne palleløftere til at køre vare ud gennem vareindgangen.

Sagen er efterforsket af politiets specialenhed Særlig Efterforskning Vest (SEV), idet tyverierne er spredt ud over flere forskellige politikredse.

"Der er fra efterforskerne lagt et stort arbejde i at finde og gennemgå tyverianmeldelser fra utallige butikker. De har indhentet og gennemset timevis af videoovervågning. Derfor er det også rigtig rart, at retten i langt de fleste tilfælde er enige i, at de tiltalte kunne genkendes på de video der blev afspillet," siger anklager Jhin Lee.

Tre af de dømte ankede dommen på stedet, mens den sidste tog sig betænkningstid.

dp

Publiceret 29 September 2020 14:52