Arkivfoto:

Arkivfoto: Øxenholt Foto

Bandekonflikt i Aarhus:

19-årig anholdt

Østjyllands Politi har anholdt en ung mand, som formodes at være bandemedlem

En 19-årig mand, som politiet vurderer er bandemedlem, blev natten til mandag anholdt i Brabrand og sigtet for at have en ulovlig kniv på sig. Da overtrædelsen af knivloven sker under en verserende bandekonflikt, som den 19-årige skønnes at være en del af, fremstilles han i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

En patrulje fik klokken 2.45 øje på en bil, der kørte over for rødt på Edwin Rahrs Vej i Brabrand, og betjentene satte blinket til og forsøgte at få bilens fører til at standse. I stedet trådte bilisten på speederen og kørte med høj fart ned ad Gudrunsvej. Her standsede bilen på en p-plads, hvor efter seks unge mænd løb i fuld fart fra stedet, inden patruljen kunne nå at få fat på dem.

En hundepatrulje blev tilkaldt, og en politihund fik hurtigt færten af de flygtende mænd. Den løb hen til døren ind til en bygning på Bentesvej, og betjentene gik ind i opgangen. Her stod fire forpustede mænd og forsøgte at gemme sig. Mændene, der er i alderen 19-22 år, blev alle anholdt og sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger.

Under visitationen af den 19-årige mand fandt betjentene en større dolk, som han blev sigtet for at besidde. Samme sigtelse fik den 19-årige også den 12. september, hvor han blev fundet i besiddelse af en kniv.

Hvis den 19-årige bliver dømt i sagen, risikerer han en højere straf, da forseelsen er sket under en bandekonflikt, og det er på den baggrund, at han fremstilles i grundlovsforhør, som begynder mandag klokken 13.00.

jwh

Publiceret 28 September 2020 11:59