Ringvejen var spærret ved Viby Torv efter bevidst påkørsel.

Ringvejen var spærret ved Viby Torv efter bevidst påkørsel. Øxenholt Foto

Tilfældige bilister blev ramt i vild biljagt ved Viby Torv: 25-årig anholdt og fængslet for grov vold

Østjyllands Politi har foretaget en anholdelse i sagen om vold på en tankstation og en bevidst bilpåkørsel på Viby Ringvej tæt ved Viby Torv.

Den anholdte er en 25-årig mand, som er sigtet for kvalificeret (grov) vold. Han blev lørdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus og varetægtsfængslet i fire uger, hvilket han kærede.

Den 24-årige sigtes for på tankstationen at have anvendt en peberspray mod to personer og slået en 28-årig mands hoved ind i en mur.

”Vores vurdering er, at episoden i Viby var med til at starte den bandekonflikt, som aktuelt verserer mellem to grupperinger i Aarhus. Vi fortsætter vores målrettede indsats mod de bandekriminelle og forventer flere anholdelser i takt med, at efterforskningerne skrider frem,” siger vicepolitiinspektør Lennart Glerup i en pressemeddelse fra politiet.

Påkørslen fandt sted mandag 7. september ved 14-tiden og udsprang angiveligt af episoden på tankstationen. Det udviklede sig voldsomt, og en mand flygtede fra tanken ved at springe ind i sin bil, hvor hans kone sad bag rattet.

Flere biler kørte efter ægteparret i høj fart, og en af de jagtende kørte ind i siden på dem på Ringvejen tæt ved tankstationen. Under biljagten blev to tilfældige borgeres biler også ramt, oplyste Østjyllands Politi dengang.

Gerningsmændene var stukket af i bilerne, da politiet kom frem, og det samme var manden i den påkørte bil. Politiet fandt dog senere et andet sted i Aarhus de to biler, som gerningsmændene formentlig kørte i.

"Vores foreløbige undersøgelser tyder på, at der er tale om et opgør i det kriminelle miljø,” sagde politiinspektør Michael Kjeldgaard i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

En del borgere henvendte sig i løbet af dagen til politiet, og flere af dem kom med vigtige oplysninger.

”Vi har fået mange mobiloptagelser og billeder, som er en rigtig god hjælp i vores efterforskning. En stor tak til de borgere, der har henvendt sig. Nu skal vi have stykket brikkerne sammen, og vi har en del efterforskningsarbejde foran os," sagde Michael Kjeldgaard.

Ringvejen var spærret i flere timer på gerningsstedet i forbindelse med oprydningen og politiets efterforskning.

jr

Publiceret 26 September 2020 13:40